Αρχική MAG24 TV Λαμία: Αναβιώνουμε την ιστορία μιας οικογένειας μέσα από τα Γενικά Αρχεία του...

Λαμία: Αναβιώνουμε την ιστορία μιας οικογένειας μέσα από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΦΩΤΟ/Βίντεο)

Η ιστορία μιας οικογένειας, αλλά και ολόκληρης της πόλης μας αναβιώνει μέσα από πολύτιμο αρχειακό υλικό στα ΓΑΚ του Νομού Φθιώτιδας. 

 

Τα Γενικά Αρχεία Κράτους του Νομού Φθιώτιδας υλοποιούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού με στόχο τη γνωριμία, την επαφή και την εξοικείωση των παιδιών με το αρχειακό υλικό.

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται στην αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς» στο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2019 και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του νομού μας, έχει ως κεντρικό πρόσωπο έναν επιφανή πολίτη, τον Γεώργιο Πλατή, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Λαμιέων, Βουλευτής Φθιώτιδας και συγγραφέας.

«Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι να ανασυνθέσουν την ιστορία μια οικογένειας εντάσσοντας σε θεματικές ενότητες το αρχειακό υλικό που τους δίνεται  μαθαίνοντας παράλληλα να χρησιμοποιούν και να αξιολογούν τις αρχειακές πηγές», αναφέρει χαρακτηριστικά η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους του νομού κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη.

Δείτε το video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.