Αρχική Τοπικά Ανθήλη: Στο πόδι οι κάτοικοι για τους Ρομά – «Δεν αντέχουμε άλλο»...

Ανθήλη: Στο πόδι οι κάτοικοι για τους Ρομά – «Δεν αντέχουμε άλλο» (Video-ΦΩΤΟ)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Ανθήλης με την ανεξέλεγκτη πλέον εγκατάσταση των Ρομά, αλλά και αποφασισμένοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή ενέργεια προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα, η ασφάλεια και η κοινωνική γαλήνη στην περιοχή τους.

 

Με τα πιο μελανά χρώματα σκιαγραφήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμβίωση των κατοίκων της Ανθήλης και των Ρομά στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση των κατοίκων που την Τετάρτη (12/9) στο κοινοτικό κατάστημα.

Η εγκατάσταση των Ρομά σε χώρους που δεν είναι οικοδομήσιμοι, αντίθετα είναι αγροτεμάχια και μάλιστα εντός ζώνης Natura, όπου απαγορεύεται η έκδοση αδειών έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής που έχουν καταφύγει σε νομικό σύμβουλο προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα των κατοικιών τους.

«Δεν είμαστε ρατσιστές…. δεν καταδικάζουμε τους ανθρώπους αυτούς….. θέλουμε την ενσωμάτωσή τους ….., αλλά ζητάμε να τηρείται η νομιμότητα από όλους…», δηλώνουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι του χωριού.

Ζητούν την εφαρμογή των νόμων και την επιβολή κυρώσεων στους Ρομά που δεν έχουν ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την οικοδόμηση των σπιτιών τους, ενώ δεν έχουν καμία αντιπαράθεση με τους Ρομά που έχουν αγοράσει και χτίσει τα σπίτια τους με νόμιμο τρόπο.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος των Ρομά ζήτησε τη συμβολή του Δήμου στην επίλυση του προβλήματος αναφερόμενος στους Ρομά της Καμηλόβρυσης προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Ανθήλη.

Από τη πλευρά του Δήμου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα διενεργηθεί η απαιτούμενη έρευνα σχετικά με τη νομιμότητα των κατοικιών και θα προσκομισθούν στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας ή στον Νομικό Σύμβουλο τα απαραίτητα έγγραφα.

Δείτε το σχετικό video:

Δείτε φωτογραφίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.