Αρχική Νέα Κόσμος Απίστευτο! Παίρνουν τις κουβέρτες από τους μετανάστες για να καταφέρουν να τους...

Απίστευτο! Παίρνουν τις κουβέρτες από τους μετανάστες για να καταφέρουν να τους διώξουν! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
μετανάστες Παρίσι

Η αστυνομία στο Παρίσι κατηγορείται ότι θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μεταναστών κατάσχοντας τις κουβέρτες τους στην καρδιά του χειμώνα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) καταγγέλουν «συστηματική αστυνομική βία» κατά εκατοντάδων μεταναστών, που αναγκάζονται να κοιμούνται στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας επειδή το μοναδικό κέντρο υποδοχής στο Παρίσι είναι κατάμεστο.

Η οργάνωση κατηγορεί την αστυνομία ότι παρενοχλεί τους μετανάστες, ότι τους ξυπνά μέσα στη νύχτα χρησιμοποιώντας δακρυγόνα για να τους διαλύσει και δεν τους επιτρέπει να καθίσουν στο έδαφος καθώς περιμένουν στη σειρά για μια θέση στο κέντρο υποδοχής στη συνοικία Λα Σαπέλ στο βόρειο Παρίσι.

Οι MSF λένε ότι την περασμένη εβδομάδα, όταν ο υδράργυρος έπεσε κάτω απ’ το μηδέν, περιέθαλψαν οκτώ άτομα σε κατάσταση υποθερμίας λόγω της πρακτικής που ακολουθεί η γαλλική αστυνομία.

Ωστόσο, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρούν Λε Ρου έσπευσε να υπερασπιστεί την αστυνομία ζητώντας «να τερματιστεί το εθνικό σπορ της αμφισβήτησης» της δουλειάς της αστυνομίας.

Το Παρίσι άνοιξε το πρώτο κέντρο υποδοχής τον Νοέμβριο μετά την εκκένωση της «Ζούγκλας του Καλαί», αλλά τις τελευταίες εβδομάδες 100-150 πρόσφυγες περιμένουν κάθε μέρα στην ουρά και συχνά κοιμούνται για αρκετές μέρες στους δρόμους σχηματίζοντας αυτοσχέδιους καταυλισμούς. Η γαλλική αστυνομία προχωρά στη διάλυση των καταυλισμών αυτών, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την εικόνα της γαλλικής πρωτεύουσας.

μετανάστες Παρίσι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here