Αρχική Τεχνολογία Δείτε γιατί αυτοί οι μικροί Λαμιώτες μας έκαναν περήφανους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δείτε γιατί αυτοί οι μικροί Λαμιώτες μας έκαναν περήφανους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Το 1ο Βραβείο για το διαγωνισμό «Αρχαία Ελλάδα και Διαδίκτυο κέρδισεη Γ΄Τάξη του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας»

Οι μαθητέςτης Γ’ Τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, Δήμητρα Γενιτσαροπούλου, Αναστασία Καραγιάννη, Νικόλας Κόκκας, Νίκος Μπίλης, Ευάγγελος Πανάκης, Αλέσια Συνάνη, Αρετή Σούλα και μαζί με την Καθηγήτρια Πληροφορικής κα. Παρασκευή Τάσση και τη Δασκάλα τους κα. Χρυσανθακοπούλου Δέσποινα κατάφεραν να  κερδίσουν το 1ο Βραβείο για το διαγωνισμό «Αρχαία Ελλάδα και Διαδίκτυο» ανάμεσα σε περισσότερα από 300 σχολεία από ολόκληρη την επικράτεια.Η βράβευση έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη στις 6 Φεβρουαρίου του 2018 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όπου συμμετείχαν αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές.

Με κεντρικό μήνυμα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα» εορτάστηκε για 15η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν.

Μέσα από την Εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

Παράλληλα, με δραστηριότητες και με σχετικό υλικό που είχε διατεθεί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από ολόκληρη την επικράτεια συμμετείχαν στον εορτασμό από τα σχολεία τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για ένα, όχι μόνο ασφαλές αλλά και ποιοτικό διαδίκτυο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των βραβείων  των πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών στους νικητές.Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι την ομάδα των μαθητών συνόδευσαν για την βράβευση τους ο Διευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου κ. Τάκης Παναγιώτης, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημητρακάκης Κωνσταντίνος Δ/ντης ΠΕΚ Λαμίας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κα. Αργύρη Βίβιαν και οι γονείς των μαθητών.Η μετακίνηση των μαθητών στην Αθήνα για την βράβευσή τους πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή του Δήμου Λαμιέων και του Δημάρχου κ. Σταυρογιάννη Νικόλαου που μερίμνησε για την μεταφορά τους, συγχαίροντας τα παιδιά και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας για την προσπάθειά τους και την επιτυχία τους.Σε δηλώσεις τους, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κα. Αργύρη Βίβιαν έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τόνισε ότι τα παιδιά με την πανελλήνια διάκρισή τους και την εξαιρετική τους δουλεία κατάφεραν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι το διαδίκτυο μπορεί να είναι ασφαλές όταν δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μοιραζόμαστε με σεβασμό, ενώ ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημητρακάκης Κωνσταντίνος Δ/ντης ΠΕΚ Λαμίας έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές, στους δασκάλους του 13ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και  στους γονείς και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει την αρχή για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για όλα τα σχολεία της πόλης μας.

 

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου δίνει πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους του σχολείου μας και εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Δήμο Λαμιέων και ιδιαίτερα στην Αντιδήμαρχο κα. Βίβιαν Αργύρη που πάντα στέκονται αρωγοί και υποστηρικτές τέτοιων προσπαθειών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βραβεία του Διαγωνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.