Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» σε σκηνοθεσία Δ.Αβδελιώδη

Δεκ 11, 2017 @ 20:00 - Δεκ 12, 2017 @ 14:00

Το έργο του Βιζυηνού μεταφέρεται στη σκηνή με την Ιωάννα Παππά να ενσαρκώνει καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος.

Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα , παρουσιάζεται σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ , στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας  τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, παρουσία του σκηνοθέτη κ.Αβδελιώδη.

Θα δοθεί  επίσης ακόμη μια παράσταση για σχολεία, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί , την οποία θα προλογίσει για τους μαθητές  ο Δήμος Αβδελιώδης.

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβληματικότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον», με την Ιωάννα Παππά να ενσαρκώνει καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος. Ένα θαυμάσιο ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και τη κίνηση, και με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη να ακούγεται ζωντανά από το πιάνο του Αλέξανδρου Αβδελιώδη, η παράσταση συμπαρασύρει τους θεατές σε ένα μαγευτικό ταξίδι.

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν πριν κλείσει ακόμα τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του Πατέρα, η Μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο Ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους,  ο οποίος του συμπεριφέρεται με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευομένων ραπτών, κάνοντας τον νεαρό Βιζυηνό να ζήσει απροετοίμαστος και ανυπεράσπιστος μια βάναυση φυλακή, που καταφέρνει όμως να αποδράσει νικηφόρα με το πνεύμα του και την αγάπη του στον γέροντα Παππού του.

Έτσι ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του, γίνεται η αιτία για να γράψει ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όχι μόνο γιατί είναι ένα δραματουργικό επίτευγμα πιστό στο πανανθρώπινο πνεύμα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και γιατί είναι το πιο ευφυές και γοητευτικό έργο που γράφτηκε ποτέ για να κατανοήσουμε την αιτία, τον σκοπό και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κάθε Τέχνης, όσο και για τον χαρακτήρα αυτών που φιλοδοξούν να την υπηρετούν.

 

 

Συντελεστές:

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά

Κοστούμι: Αριστείδης Πατσόγλου

Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

Live Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου

Trailers, Φωτογραφίες: Φοίβος Αβδελιώδης

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου

Παραγωγή: Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου

 

 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας                               

Προπώληση, κανονικό εισιτήριο: 10€
Μαθητικό: 5€
Ομαδικό εισιτήριο σχολείων: 5€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Ευαγγελία Καλουδιώτη  τηλ.6986603936/ 6948050808

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Δεκ 11, 2017 @ 20:00
Τέλος:
Δεκ 12, 2017 @ 14:00
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας