Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θερμοπύλεια 2017: η δική μας γιορτή ιστορίας και πολιτισμού

Σεπ 3, 2017 @ 08:00 - Σεπ 24, 2017 @ 22:00

Ο Δήμος Λαμιέων γιορτάζει τα «Θερμοπύλεια 2017», τη δική μας γιορτή ιστορίας και πολιτισμού με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από τις 3 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα, διαλέξεις, έκθεση φωτογραφίας και επιστημονικές συναντήσεις για τον ιαματικό μας πλούτο.

Μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια είναι οι Δήμοι Αλιάρτου-Θεσπιέων, Ιστιαίας -Αιδηψού, Δελφών και Θηβαίων – Δήμοι άρρηκτα συνδεδεμένοι ιστορικά με τις Θερμοπύλες – οι οποίοι βάζουν τη δική τους πολιτιστική πινελιά στα «Θερμοπύλεια 2017» αλλά και το Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας.

Δείτε παρακάτω όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

«Συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα»

Είσοδος ελεύθερη.

Χώρος: Κάστρο Λαμίας – Ώρα έναρξης: 21.00

 

 

  • Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

«1η Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση» με θέμα: «Βιώσιμη αξιοποίηση ιαματικού πλούτου»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων, του Δικτύου Ιαματικών Πηγών και της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας.

Είσοδος ελεύθερη.

Χώρος: Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών -Ώρα έναρξης: 10.30

 

  • Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Συνδιοργάνωση με το Δήμο Δελφών

Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και το σύνολο κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας.

Είσοδος ελεύθερη.

Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος»  –  Ώρα έναρξης: 19.00

 

  • Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν:

  • Ώρα 7.00μ.μ.: «Θερμοπύλες, αρχαιολογική προσέγγιση»ομιλία από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κα. Αριστέα Παπασταθοπούλου.
  • Ώρα 7.30μ.μ.: «Οι Θερμοπύλες στα Γράμματα και στις Τέχνες» παρουσίαση από το λογοτέχνη κ.Δημήτρη Φαφούτη του περιοδικού«Φθιωτικός Λόγος» του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.
  • Ώρα 8.00μ.μ.: Θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, που αποτελεί μια συνεργασία του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», του Πάντειου Πανεπιστήμιου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «Λάιος». Ελεύθερη είσοδος.

Για τη διευκόλυνση των δημοτών ο Δήμος Λαμιέων έχει μισθώσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Πάρκου (έμπροσθεν Τράπεζας Eurobank) το Σάββατο και την Κυριακή στις 6.30μ.μ.

 

  • Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

«Συναυλία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας»

Με μια μεγάλη συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, τον Μουσικό- Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης», την αντρική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης «Η Πρόοδος» και τη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας ολοκληρώνονται τα «Θερμοπύλεια 2017», η δική μας γιορτή ιστορίας και πολιτισμού.

Η συναυλία, που είναι συνδιοργάνωση των Δήμων Λαμιέων και Λοκρών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο, στις 19.30μ.μ., στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Θα προηγηθεί διάλεξη που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Λαμιέων και Ιστιαίας – Αιδηψού με θέμα «Αρτεμίσιο: οι «Θερμοπύλες» της θάλασσας» από την εκδότρια κα. Νίκη Καλέμη και τον συγγραφέα – ερευνητή κ.Αλέξανδρο Καλέμη.

Είσοδος ελεύθερη.

Χώρος: Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών 

Για τη διευκόλυνση των δημοτών ο Δήμος Λαμιέων έχει μισθώσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Πάρκου (έμπροσθεν Τράπεζας Eurobank) το Σάββατο και την Κυριακή στις 6.30μ.μ.

Στο χώρο του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών θα λειτουργήσουν παράλληλα εικαστικά δρώμενα, έκθεση βιβλίου, ομιλίες και εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή των Δήμων Αλιάρτου – Θεσπιέων και Ιστιαίας –Αιδηψού

Λήξη των «Θερμοπυλείων 2017».

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Σεπ 3, 2017 @ 08:00
Τέλος:
Σεπ 24, 2017 @ 22:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Κάστρο Λαμίας
Λαμία,