ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έχουν καταδικαστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «προσβολή προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», όμως τα αποκαλούμενα «σπίτια-φέρετρα» στεγάζουν σήμερα περίπου 200,00 ανθρώπους στο συνωστισμένο Χονγκ-Κόνγκ.

Σύμφωνα με το Τμήμα Απογραφής και Στατιστικών, αυτοί οι άνθρωποι στεγάζονται σε περίπου 88,000 υποδιαιρούμενα διαμερίσματα.

Οι σοκαριστικές εικόνες, οι οποίες είναι μέρος της νέας έκθεσης της Κοινωνικής Οργάνωσης του Χονγκ-Κονγκ, αποκαλύπτουν ασφυκτικά στριμωγμένους χώρους που ονομάζονται «κατοικίες» στα οποία οι τουαλέτες απέχουν 30 εκατοστά από την κουζίνα, και τα δωμάτια έχουν πλάτος όσο ένα μονό στρώμα κρεβατιού. Εξαιτίας της μακράς αναμονής στις λίστες της δημόσιας στέγασης και τα απαγορευτικά ενοίκια, πολλοί φτωχοί άνθρωποι στο Χονγκ-Κονγκ αναγκάζονται να αποδεχτούν αυτά τα μικροσκοπικά κουτιά.

Σε συνέντευξη του στην South China Morning Post, ο Tony εξομολογήθηκε πως τρέμει στην ιδέα να γυρίσει στο μόλις 4 τετραγωνικά σπίτι του προσθέτοντας: «Το πιο δύσκολο πράγμα του να ζεις εδώ είναι πως δεν μπορώ να αναπνεύσω καθαρό αέρα. Είναι ασφυκτικό».

     

Πηγή: dailymail
Μετάφραση: Έυη Σταματίου
Φωτογραφίες: Benny Lam

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here