Αρχική Οδηγός Πόλης Αυτοί οι Λαμιώτες δημιούργησαν μια μοναδική εφαρμογή για τον καιρό της περιοχής...

Αυτοί οι Λαμιώτες δημιούργησαν μια μοναδική εφαρμογή για τον καιρό της περιοχής μας!

«Τί καιρό θα κάνει αύριο;», τώρα μια εφαρμογή για την πρόβλεψη του καιρού στην περιοχή μας, σχεδιασμένη από Λαμιώτες ειδικά για όλους τους κατοίκους της Φθιώτιδας, έρχεται να δώσει απαντήσεις στο καθημερινό μας ερώτημα! Κατέβασε στο κινητό σου ή στον υπολογιστή σου το FthiotisWeatherMap  για να βλέπεις πάντα εύκολα, γρήγορα και αναλυτικά τον καιρό σε κάθε σημείο της Φθιώτιδας

Η εφαρμογή FthiotisWeatherMap  αποτελεί κάτι το μοναδικό για την Στερεά Ελλάδα και πιθανώς για όλη την Ελλάδα!

Η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί από την EuaCosmos (www.euacosmos.com) μια ομάδα που αποτελείται από νέα άτομα με  πάθος για την τεχνολογία ενώ η αρχική ιδέα ανήκει σε μια ομάδα ερασιτεχνών μετεωρολόγων από την περιοχή μας (FthiotidaMeteogroup).

Ο Αργυρός Αργυρίδης (αριστερά) και Δημήτρης Σακελλαρίου (δεξιά) από την ομάδα της EuaCosmos που δημιούργησε την εφαρμογή

Οι δημιουργοί της εφαρμογής , Δημήτρης Σακελλαρίου και Αργυρός Αργυρίδης, μας μιλούν για την ιδέα τους και τη χρήση FthiotisWeatherMap :

Ο καιρός αποτελεί ένα κομμάτι της καθημερινότητας που μας επηρεάζει διαρκώς. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξυπνάμε το πρωί και η πρώτη μας σκέψη είναι «Τι καιρό έχει έξω;». Για να λύσουμε το εξής ζήτημα είτε χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή στο κινητό μας τηλέφωνο από τις πολλές που κυκλοφορούν, είτε κάνουμε μια περιήγηση σε κάποια ενημερωτική ιστοσελίδα στην οποία θα είναι ανεβασμένη μια γενικόλογη περιγραφή του καιρού. Είναι αυτό όμως αρκετό για να μας απαντήσει με επιτυχία στο ερώτημα, τι καιρό κάνει;

Προσπαθώντας να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα της ελλιπούς ενημέρωσης σχετικά με τις πραγματικές καιρικές συνθήκες, δημιουργήσαμε μία εφαρμογή, η οποία δείχνει με απλό και κατανοητό τρόπο τον καιρό στην περιοχή μας. Η εφαρμογή του καιρού που ονομάζεται FthiotisWeatherMap ή εν συντομία FWM, είναι διαθέσιμη από οποιαδήποτε συσκευή στην διεύθυνση:

http://map.lamiaweather.com

Τα δεδομένα της εφαρμογής αποτελούνται από αποκλειστικά πραγματικά στοιχεία τα οποία προέρχονται από τους δεκάδες συνεργαζόμενους μετεωρολογικούς σταθμούς, τόσο ιδιωτών όσο και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η εφαρμογή λειτουργεί σαν ένας χάρτης καιρικών συνθηκών, πάνω στον οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την περιοχή που επιθυμεί για να ενημερωθεί σχετικά με τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν εκεί. Τα δεδομένα του χάρτη ανανεώνονται κάθε 5 λεπτά. H εφαρμογή με τη βοήθεια σχεδόν 80 μετεωρολογικών σταθμών σε όλο το εύρος της Στερεάς Ελλάδας, είναι σε θέση να πληροφορήσει περίπου το 60% του πληθυσμού της, ποσοστό που περιλαμβάνει τόσο τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων όσο και σχετικά απομακρυσμένων χωριών. Για το υπόλοιπο 40% που αντιστοιχεί σε περιοχές που δεν διαθέτουν κάποιον μετεωρολογικό σταθμό, η εφαρμογή είναι σε θέση να δώσει μια πολύ καλή προσέγγιση σε ότι αφορά τη θερμοκρασία & τη βαρομετρική πίεση. Ευελπιστούμε ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορέσουμε να πληροφορήσουμε τους χρήστες με μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση.

Φυσικά από την εφαρμογή δε θα μπορούσε να λείψει και η πρόγνωση του καιρού, η οποία μας ενημερώνει για τις σημερινές και αυριανές καιρικές συνθήκες, στις περιοχές που ήδη έχουν μετεωρολογικό σταθμό. Παράλληλα, με την κατάλληλη επεξεργασία των καιρικών συνθηκών, οι χρήστες της εφαρμογής μας είναι σε θέση να λαμβάνουν προτάσεις σχετικά με το ντύσιμο, την κατάσταση του οδοστρώματος και τη δυνατότητα άθλησης ή όχι. Όλα αυτά ολοκληρώνονται με την παρουσίαση κλιματικών δεδομένων για όλους τους συνεργαζόμενους σταθμούς και φυσικά 3 διαγραμμάτων με οπτική παρουσίαση της θερμοκρασίας, του ανέμου και τη βροχής για το τελευταίο 24ωρο.

 

Κατέβασε τώρα κι εσύ, στο κινητό σου ή στον υπολογιστή σου την εφαρμογή  FthiotisWeatherMap  για να βλέπεις πάντα εύκολα, γρήγορα και αναλυτικά τον καιρό σε κάθε σημείο της Φθιώτιδας.

Γρήγορη πλοήγηση,  εύκολο μενού χρήσης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.