Αρχική Τεχνολογία Λαμία: Δρομολόγιο πλ.Πάρκου – Νοσοκομείο με ένα λεωφορείο χωρίς οδηγό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Λαμία: Δρομολόγιο πλ.Πάρκου – Νοσοκομείο με ένα λεωφορείο χωρίς οδηγό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τι ετοιμάζει πάλι ο Δήμαρχος Λαμιέων; Έρχονται στην πόλη μας λεωφορεία χωρίς οδηγό;

 

Και όμως είναι αλήθεια! Ένα έξυπνο λεωφορείο πρόκειται να αρχίσει να κινείται στους δρόμους της Λαμίας.

Το πρωί της Δευτέρας 16 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του νέου βιοκλιματικού κτιρίου της ΔΕΥΑΛ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου, Νίκου Σταυρογιάννη, στελεχών του Δήμου, της ΔΕΥΑΛ, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της πόλης μας με Φιλανδούς εκπροσώπους του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι για την εφαρμογή ενός νέου πιλοτικού προγράμματος.

Πρόκειται για ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με εφαρμογή νέων Τεχνολογιών το οποίο θα εφαρμοστεί για τρία χρόνια, από το 2018-2020. Αν τα αποτελέσματα του προγράμματος με το πέρας της τριετίας είναι και τα επιθυμητά τότε η πόλη μας θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων, Νίκου Σταυρογιάννη:

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου από το Δήμο Λαμιέων:

«Ο Δήμος Λαμιέων τα τελευταία χρόνια αξιοποιεί κάθε δυνατότητα συμμετοχής του σε δράσεις που χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες, για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Ένα από τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει, είναι το πρόγραμμα FABULOSστο οποίο το Ελσίνκι, μέσω του δημοτικού οργανισμού Forum Virium Helsinki, είναι ο επικεφαλής της σύμπραξης του έργου. Το Ελσίνκι πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε από έμπειρους επιστήμονες τρόπους και μεθόδους σχετικά με το πώς μια πόλη εισέρχεται στη νέα ψηφιακή εποχή χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας των εταίρων πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, ενώ σήμερα, Δευτέρα 16 Απριλίου, επισκέφθηκαν το Δήμο Λαμιέωνεκπρόσωποι του Δήμου του Ελσίνκι, που θα βρίσκονται στην πόλη μας μέχρι και αύριο, με σκοπό να μας παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές  μιας «έξυπνης πόλης».

Αρχικά, προηγήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, όπου τους καλωσόρισε στη πόλη μας, ενώ στη συνέχεια μετέβηκαν  στο βιοκλιματικό κτίριο της  ΔΕΥΑ Λαμίας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν εκπροσώπους του Δήμου Λαμιέων και της ΔΕΥΑΛ, υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την διαδικασία υλοποίησης του έργου αλλά και την εφαρμογή καλών πρακτικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι το FABULOS εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το συνολικό προϋπολογισμόνα ανέρχεται στα 7.774.999,50€καιεπικεντρώνεται στο πώς οι πόλεις μπορούν να χρησιμοποιούν αυτόνομα λεωφορεία με συστηματικό τρόπο.

Χτίζουμε βήμα-βήμα μια πραγματικά έξυπνη Λαμία, έργο δύσκολο αλλά καθόλα εφικτό!!!»

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.