Αρχική Πολιτισμός Εικαστικά ΣΗΜΕΡΑ: Εγκαινιάζεται η έκθεση γλυπτικής της Ευαγγελίας Σουλιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΗΜΕΡΑ: Εγκαινιάζεται η έκθεση γλυπτικής της Ευαγγελίας Σουλιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η έκθεση «Ένδυμα Ψυχής» εγκαινιάζεται στις 17 Μαρτίου, στις 8.00μ.μ. , στο Studio Project Photography, στη Λαμία

«Οι τοπικές ενδυμασίες, το παιχνίδι των χρωμάτων, των υφασμάτων, των σχεδίων πάντα με συγκινούσαν και με συνάρπαζαν. Η ενδυμασία καλύπτει το σώμα και αποκαλύπτει την ψυχή σ ένα παιχνίδι απόκρυψης-αποκάλυψης, όπου η μπόλια, το σαλβάρι, το τσεμπέρι, το σαρίκι, ο σαγιάς, το ζιπούνι, τα κλειδωτάρια μιλούν για το πρόσωπο που τα φορεί πριν απ΄ αυτό. Το συναρπαστικό παιχνίδι της φορεσιάς θέλησα να μεταφέρω στο χαρτί, το δικό μου μέσο έκφρασης εδώ και είκοσι χρόνια όταν «ανακάλυψα” την τεχνική papier-mâché. Μια τεχνική που μου έμαθε να σέβομαι τις ιδιαιτερότητες και τη συμπεριφορά του χαρτιού, υλικού ζωντανού και ανεξάρτητου.» εξηγεί για τη δουλειά της η Λαμιώτισσα δημιουργός.

«Με το χαρτί πειραματίστηκα, έφτιαξα, χάλασα, βρήκα τον τρόπο να το μαλακώνω, να το χαϊδεύω, να το καλοπιάνω, να το πλάθω, να το χρωματίζω. Στη συλλογή μου «Ένδυμα Ψυχής” προσπάθησα να αποδώσω με χαρτί παραδοσιακές φορεσιές από υφάσματα άλλοτε τραχιά κι άλλοτε αέρινα, με πτυχές, σούρες, κεντήδια, γιορντάνια, φλουριά. Ζωγράφισα τα χρώματα που έφτιαχναν οι άνθρωποι από φυσικά υλικά στις αποχρώσεις του ουρανού, της γης και της θάλασσας, χρώματα που έχουν πια ξεθωριάσει από την ενδυμασία και την ψυχή μας.» μας λέει η Ευαγγελία Σουλιώτη

«Τις ατέλειωτες ώρες που τα χέρια μου «μίλησαν», τσακώθηκαν και ξαναφίλιωσαν με το χαρτί μέχρι να γεννηθούν οι είκοσι φιγούρες με φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα οραματίστηκα εκείνα τα χρώματα στα δικά μας ρούχα ως «Ένδυμα Ψυχής” πολύχρωμο, φωτεινό, ελληνικό.

Έτσι ανταμώνουμε οι φιγούρες μου, εσείς κι εγώ. Καλό μας Ταξίδι…»

Ευαγγελία Σουλιώτη «Ένδυμα ψυχής», γλυπτική σε χαρτί
17-25 Μαρτίου 2018
Studio Project Photography( Έσλιν 51, Λαμία)
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00π.μ – 10:00μ.μ, εκτός Δευτέρας
τηλ.: 694 5888179

Εγκαίνια 17 Μαρτίου 2018, στις 8.00μ.μ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΛΑΜΙΑ: Πήγα για ένα καφεδάκι κι έμεινα να κοιτάω τον τοίχο αποσβολωμένη(ΦΩΤΟ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here