Αρχική Τοπικά Εκδηλώσεις «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ ή το έγκλημα» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

«ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ ή το έγκλημα» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα πλαίσια του 19ου Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές, το ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ παρουσιάζει:

«ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ ή το έγκλημα» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ

Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή θα παρουσιάσει στα πλαίσια του 19ου  Φεστιβάλ για σολίστες και πρωταγωνιστές που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, τον μονόλογο «Κλυταιμνήστρα ή το έγκλημα» της Marguerite Yourcenar, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στις 8 το βράδυ.

Η παράσταση εκφράζει την οργή και την απελπισία της γυναίκας, που προέρχεται από την απόρριψη του συντρόφου της και την οδηγεί στην ήττα και στο χάος της τυφλής εκδίκησης, σε ένα αποτέλεσμα που δεν έχει επιστροφή.

«Εγώ η Κλυταιμνήστρα σας μιλώ εκ μέρους των γυναικών και σας δηλώνω ότι είμαι αθώα. Ο Αγαμέμνονας μ έσπρωξε στην αγκαλιά ενός γελοίου εραστή που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το μέσον της εκδίκησης όλων των γυναικών στο πρόσωπό μου.

Είμαι ακόμα ερωτευμένη μ αυτόν τον άνδρα και ομολογώ ότι πάλι θα τον σκότωνα σε κάποιο λουτρό για να ξεπλύνει με το αίμα του την ντροπή της αδυναμίας μου. Δεν μπορείς όμως να ξανασκοτώσεις ένα νεκρό…

Τον περίμενα τούτον τον άνδρα από τη μήτρα της μάννα μου ακόμα.»

klitemnistra-afisa

Το έργο είναι μια σύγχρονη τραγωδία πάθους και πικρής διαπίστωσης που οδηγεί στα ανθρώπινα αδιέξοδα των μοιραίων και θυελλωδών ερώτων.

Η συγγραφέας κινείται στα όρια του μύθου των Ατρειδών και βάζει την ηρωίδα να κάνει συχνές διαχρονικές αναφορές σ αυτόν.

Την τοποθετεί ενώπιον ενός δικαστηρίου και στη διάρκεια της απολογίας της θα ξεδιπλώσει ολόκληρη τη ζωή της.

Το έργο αφήνει στον κάθε θεατή το περιθώριο της ετυμηγορίας. Δεν επιβάλει τη λύση αλλά τελειώνει με αποσιωπητικά…όπως άλλωστε αρχίζει. Ολόκληρη η απολογία-εκμυστήρευση αυτής της διαχρονικής Κλυταιμνήστρας θα εκτεθεί μπροστά στους θεατές από την Φωτεινή Φιλοσόφου, ζητώντας από αυτούς όχι την επιείκια αλλά την προσοχή και την ενδοσκόπησή τους.

klitemnistra

Σκηνοθεσία-φωτισμοί Γιάννης Νικολαΐδης

Κοστούμια Όλγα Σχοινά

Μουσική επιμέλεια Κώστας Σαρίδης

Το ρόλο της Κλυταιμνήστρας ερμηνεύει η Φωτεινή Φιλοσόφου.

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας ,Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 8 μμ.

Τιμές εισιτηρίων:  10 ευρώ και 5 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here