Αρχική Εκδηλώσεις Οι παραδοσιακές ενδυμασίες του Λυκείου Ελληνίδων παρουσιάζονται στο Νεοκλασικό της Περιφέρειας

Οι παραδοσιακές ενδυμασίες του Λυκείου Ελληνίδων παρουσιάζονται στο Νεοκλασικό της Περιφέρειας

Μια ιστορία καλαισθησίας και αρχοντιάς, ένα ταξίδι στις εθνικές ενδυμασίες του τόπου μας.

Το ένδυμα, η φορεσιά, είναι κάτι μοναδικό. Αλλάζει την όψη και την ψυχολογία αυτού που το φορά. Εκπέμπει μηνύματα, δημιουργεί συναισθήματα , ξυπνάει μνήμες.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας από το 1974 μέχρι σήμερα με συνεχείς και άοκνες προσπάθειες κατάφερε να δημιουργήσει μια αξιόλογη συλλογή εθνικών ενδυμασιών από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας.

Θέλοντας λοιπόν να παρουσιάσει  με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις  φορεσιές της συλλογής αυτής, αυθεντικές αλλά και πιστά αντίγραφα, σας καλεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 8.00μ.μ. στην αίθουσα υποδοχής του κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Πλατεία Ελευθερίας, για να παρακολουθήσετε μια επίδειξη παραδοσιακών ενδυμασιών.

Τις ωραίες, λαμπερές κι αρχοντικές  ενδυμασίες κάποιου άλλου καιρού θα φορέσουν μέλη των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας με αγάπη και με υπερηφάνεια για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του Παραρτήματός μας, σας περιμένει να σας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της ελληνικής φορεσιάς.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Στερεάς και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας

Τις ενδυμασίες παρουσιάζει η Έφορος Εθνικών Ενδυμασιών του Κεντρικού Λυκείου Ελληνίδων κ. Πέννυ Σακκοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.