Αρχική Τοπικά Εκδηλώσεις ΛΑΜΙΑ: Σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη, στον σύλλογο «ΠΡΟΒΑ»

ΛΑΜΙΑ: Σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη, στον σύλλογο «ΠΡΟΒΑ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δηλώστε συμμετοχή 

Σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού
Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, 2.00 μμ – 6.00 μμ

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Πρόβα διοργανώνει σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με τον  σκηνοθέτη Ευδόκιμο Τσολακίδη την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, 2.00 μμ – 6.00 μμ στην έδρα του συλλόγου( Λεωσθένους 38 Λαμία).   

Το σεμινάριο είναι πρακτικό και περιλαμβάνει αρχικά μια σειρά από ασκήσεις προθέρμανσης και χαλάρωσης (διατηρώντας την ενεργητικότητα) που αφορούν στη φωνή και το σώμα.

Στη συνέχεια ενθαρρύνεται ο σπουδαστής μέσα από μια σειρά ασκήσεων αυτοσχεδιασμού, να εμπιστευθεί τη δημιουργική του παρόρμηση, να κάνει σαφείς και δυνατές επιλογές ώστε ο αυθορμητισμός να είναι ένα κύριο στοιχείο της σκηνικής του παρουσίας. Οι ασκήσεις αυτές αναπτύσσουν τη φαντασία, την ανάλυση των στόχων, τη σκηνική επικοινωνία μεταξύ των ηθοποιών και καταλήγουν στο να αποκτήσει ο ηθοποιός τις ικανότητες εκείνες που του επιτρέπουν να προσαρμόσει την ερμηνεία ενός ρόλου στις διάφορες εκδοχές που μπορεί να του ζητηθούν από το σκηνοθέτη.

Τέλος ο σπουδαστής θα διδαχθεί την μέθοδο υποκριτικής του Ευδόκιμου Τσολακίδη σύμφωνα με την οποία θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη ενός ρόλου από την πρώτη ανάγνωση μέχρι την πρεμιέρα αλλά και την τελευταία παράσταση! Ο ηθοποιός ενθαρρύνεται έτσι ώστε να «ρισκάρει» και να «συμφιλιωθεί» τελικά με το φόβο που του προκαλεί η ιδέα της σκηνικής έκθεσης, να απαλλαγεί από το άγχος του αυτοελέγχου, καταλήγοντας στην ανακάλυψη της προσωπικής, και γι αυτό μοναδικής, ερμηνείας ενός χαρακτήρα. Απώτερος στόχος είναι ο κάθε ηθοποιός να ανακαλύψει και να αποκαλύψει τον εαυτό του ώστε να φτιάξει το προσωπικό του ‘βαλιτσάκι’ με τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εκάστοτε ρόλου από το παγκόσμιο δραματολόγιο, ελληνικό και ξένο, κλασικό και σύγχρονο, στο θέατρο αλλά και τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές ωδείων και δραματικών σχολών, δασκάλους υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού, θεατρολόγους, μέλη θεατρικών ομάδων και τον καθένα που έχει ένα ζωντανό ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες.

Ημέρα & ώρα: Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, 2.00 μμ – 6.00 μμ
Χώρος:  Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Πρόβα, Λεωσθένους 38 Λαμία
Κόστος συμμετοχής: 25 Ευρώ

Πληροφορίες στο 6979633722 και στο lamiaproba@gmail.com


 

ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
Πυθοδώρου 18-22,  10441 Αθήνα
Τηλ. 210 5229522
Κιν. 6932339266
email:  evdokimust@yahoo.com

 Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη (1962)
Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης.
Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο HB Studio στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του αμερικανικού κράτους (Fulbright Foundation ) Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ (αποφ. 2013) και του μεταπτυχιακού προγράμματος (Μάστερ) των θεατρικών σπουδών (κατεύθυνση Υποκριτική-Σκηνοθεσία) της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚ (ΑΠΟΦ. 2016)
Είναι ο πρώτος δάσκαλος υποκριτικής, σκηνοθεσίας και αυτοσχεδιασμού που δίνει μαθήματα μέσω Skype (Για πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο evdokimust@yahoo.com)
Συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλούς θιάσους, μεταξύ των οποίων το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Κομοτηνής, τους θιάσους Καρέζης-Καζάκου, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιώργου Κιμούλη, Ξένιας Καλογεροπούλου κ.α.. Πήρε μέρος σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκηνοθέτησε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1998 ίδρυσε το ” Θέατρο των Αλλαγών” (http://www.toc.gr) όπου έχει την διεύθυνση λειτουργίας, σκηνοθετεί παραστάσεις και διδάσκει μέχρι και σήμερα. Έχει διδάξει συστηματικά στη Ρώμη (International Acting School, Cinecitta),  στο Λονδίνο (Giles Foreman Acting School) αλλά και στη Στοκχόλμη (Kulturama), στην Κωνσταντινούπολη (Müjdat Gezen Art Academy, S.A.K.M.), στην Τιφλίδα (Marjansvilli Theatre) στην Νέα Υόρκη (Theaterlab), στο Παρίσι (Ecole de théatre de Paris, Trixter),στο Άμστερνταμ (Easylaughs group), στο Κατμαντού (Dabali Theater), στην Σμύρνη (Tiyatro Terminal), στην Βηθλεέμ (Al-Harah Theatre), στην Ζυρίχη (PROVA.ZH), στο Μιλάνο (Civica Scuola di Teatro Paolo Grassi). Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου ( Ρουμανία , Ιράν, Αίγυπτος, Ελβετία και Μεξικό ) Έχει διδάξει στα τμήματα Θεάτρου των Πανεπιστημίων: Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, Τεχεράνης στο Ιράν, Ciudad del Carmen στο Μεξικό.
Το καλοκαίρι του 2016 προσκλήθηκε στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια όπου δίδαξε υποκριτική, σκηνοθεσία και αυτοσχεδιασμό στο τοπικό πανεπιστήμιο (UCSB) και ανέβασε την ¨Ελένη” του Ευριπίδη μαζί με τις άλλες δύο παραστάσεις του «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» και «Walking and Falling». Ο Independent έγραψε για την «Ελένη» http://www.independent.com/news/2016/aug/09/helen-ucsb/
Ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγαδίρ (Μαρόκο 2007).
Από το 2005 διοργανώνει κάθε χρόνο το ”In.F.o.Ma.T.” ( International Festival of Making Theater) μια διεθνή συνάντηση δημιουργών του θεάτρου που πραγματοποιούν θεατρικά εργαστήρια με συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου.
Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του: ”Η Υποκριτική άνευ Διδασκάλου” εκδόσεις ΚΟΑΝ, τα θεατρικά έργα ”Αθήνα – Μόσχα” και ”Τίποτα” εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ και το «Ο Αυτοσχεδιασμός στο Θέατρο» εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί στα Ιρανικά από την Sakineh Arabnejad κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Afraz. και έχουν ανέβει στην Τεχεράνη σε σκηνοθεσία Katayun Feiz-Marandi και στην Ζυρίχη σε σκηνοθεσία Άννας Τσίχλη ενώ το «Τίποτα» μεταφράστηκε στα Τουρκικά από τον Kemal Basar και κυκλοφόρησε μαζί με το θεατρικό περιοδικό “Yeni Tiyatro” τον Μάρτιο του 2010 και ανέβηκε στην Κωνσταντινούπολη (2012) και την Σμύρνη (2013). Το «Αθήνα-Μόσχα» μεταφράστηκε στα ρουμανικά από τον Radu Romaniuc  και ανέβηκε στο Βουκουρέστι το 2012 σε σκηνοθεσία Adriana Zaharia. Και τα δύο θεατρικά του έργα παίζονται σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές και θέατρα του κόσμου.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. από το 2010 μέχρι το 2014 και είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.
Έχει ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα μήκη και  πλάτη του πλανήτη και το καλοκαίρι του 2008 έκανε τον γύρο του κόσμου σε ένα μήνα, φεύγοντας ανατολικά και επιστρέφοντας από τα δυτικά!.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here