Αρχική Νέα Τοπικά Ν.Σταυρογιάννης: «Να γίνει άμεσα η καταγραφή και η αποζημίωση των αγροτών μετά...

Ν.Σταυρογιάννης: «Να γίνει άμεσα η καταγραφή και η αποζημίωση των αγροτών μετά την κακοκαιρία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σταυρογιαννης

Επιστολή του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη στον ΕΛ.Γ.Α για την έγκυρη καταγραφή και αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Επιστολή στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.)κ. Θεοφάνη Κουρεμπέαπέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννηςγια την έγκυρη καταγραφή και αποζημίωση των αγροτώνπου επλήγησαν από τις καταστρεπτικές συνέπειες των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης υπογραμμίζει:

«Τα εξαιρετικά έντονα και ασυνήθιστα για την εποχή καιρικά φαινόμενα βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Λαμιέωντις προηγούμενες ημέρες, στη διάρκεια των οποίων παρατηρήθηκαν μεγάλα ύψη βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη πρόκληση ζημιών, έως και την ολοσχερή καταστροφή, κυρίως σε καλλιέργειες βάμβακος, κηπευτικών, σιτηρών, μηδικής και δενδρωδών καλλιεργειών, με τους αγρότες να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σοδειά ή, στην καλύτερη περίπτωση, με σημαντικά μειωμένο εισόδημα, ενώ για πολλούς τίθεται θέμα επιβίωσης.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την αγροτική ανάπτυξη και αποκατάσταση των ζημιών στη γεωργική παραγωγή, παρακαλούμε να δώσετε τις αναγκαίες εντολές για την άμεση καταγραφή των ζημιωθεισών καλλιεργειών, την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών και την ολική αποζημίωση στο 100% των δηλώσεων ζημιάς επί των καλλιεργειών.

Παρακαλώ να θεωρήσετε δεδομένη την άμεση ανταπόκριση και την αμέριστη υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου μας στο έργο των ανταποκριτών του ΕΛ.Γ.Α., οποτεδήποτε κριθεί αυτή αναγκαία.

Ευελπιστούμε στην ομαλή και αγαστή συνεργασία, προκειμένου να ανακουφιστούν οι αγρότες της περιοχής μας από τις πρόσφατες απανωτές ζημιές και να δοθεί σ’ αυτούς η δυνατότητα συνέχισης της παραγωγικής δραστηριότητάς τους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here