Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 57
  • JUser: :_load: Ο χρήστης 57%3A δεν υπάρχει

12 Ιαν
Ποια σχολεία της Φθιώτιδας θα κάνουν μαθήματα περισσότερες μέρες
Επιμέλεια |
Κατηγορία Στερεά Ελλάδα
 
(1 Ψήφος)

Οι μαθητές σχολείων που βρέθηκαν σε κατάληψη περισσότερες από τρεις ημέρες

Πιο μακριά θα πάει φέτος η… βαλίτσα των σχολικών μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια της Λαμίας, που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αριθμούν περισσότερες των τριών ημερών κατάληψης.

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ Υπουργικής Απόφασης που βάζει φρένο στις μαθητικές καταλήψεις, έρχεται να βρει σχολικές μονάδες του νομού στο «κόκκινο».

Το σχολικό έτος φαίνεται ότι θα παραταθεί κατά μερικές ημέρες για σχολεία της περιοχής, που συμμετείχαν ενεργά στην… παράδοση των λουκέτων στις αυλόπορτες τη φθινοπωρινή περίοδο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η έναρξη της περιόδου των Πανελληνίων Εξετάσεων, φέτος ορίστηκε για τις 27 Μαΐου, δέκα ημέρες πιο αργά σε σχέση με πέρυσι, οπότε και ο Γολγοθάς των Πανελλαδικών ξεκίνησε στις 17 Μαΐου.

Τα μαθήματα λήγουν κανονικά στις 16 Μαΐου. Όχι όμως για το σύνολο των σχολείων, που θα έχουν μία εβδομάδα στη διάθεσή τους να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος από τις καταλήψεις.

Οι πρώτες αναπληρώσεις θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τις ημέρες, Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη. Όσα σχολεία τέλεσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από τρεις ημέρες, θα παρατείνουν τη λειτουργία τους τον ερχόμενο Μάιο.

Ηδη από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, συγκεντρώνονται οι ημέρες κατάληψης κάθε σχολείου, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα και ποια σχολεία, θα συνεχίσουν τα μαθήματα και μετά την τυπική λήξη των μαθημάτων.

 


Tagged under

Add comment


Επικοινωνία
Μακροπούλου 49 - Λαμία Τηλ. 22310 43 333