Αρχική Viral Συρία: Οι εικόνες του φωτογράφου που καταρρέει μπροστά στο μακελειό, κάνουν τον...

Συρία: Οι εικόνες του φωτογράφου που καταρρέει μπροστά στο μακελειό, κάνουν τον γύρο του κόσμου(ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Σάββατο, ένας καμικάζι έριξε το φορτηγό του ζωσμένο με εκρηκτικά πάνω σε ένα κονβόι λεωφορείων που μετέφερε χιλιάδες κατοίκους μακριά από τις περιοχές Foua και Kafraya που είχαν πολιορκηθεί από τους μαχητές της αντιπολίτευσης.

Η σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 68 παιδιά, μετά την επίθεση καμικάζι. Τα λεωφορεία ήταν γεμάτα με κατοίκους φιλοκυβερνητικών, πολιορκημένων χωριών που επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες για την απομάκρυνση των αμάχων.

Η εικόνα ενός Σύρου φωτογράφου, ο οποίος έχει πέσει στα γόνατα και σπαράζει από τη φρίκη, συγκίνησε τον πλανήτη ενώ ο ίδιος ο φωτογράφος έλαβε μηνύματα στήριξης.

 

Ο φωτογράφος βοήθησε καταρχήν να απομακρυνθούν παιδιά από τη σκηνή του μακελειού. Φωτογραφίες τον δείχνουν να τρέχει, κρατώντας ένα παιδί στα χέρια, ανάμεσα στα ερείπια.

Στη συνέχεια, κατάκοπος και ανήμπορος, καταρρέεει. Ενας δημοσιογράφος που βρισκόταν δίπλα του τράβηξε αυτή τη σκηνή. Ο φωτογράφος Abd Alkader Habak είναι στα γόνατα και κλαίει από απόγνωση. Γύρω του το τοπίο είναι χαοτικό, φλόγες βγαίνουν ακόμη από τα αυτοκίνητα, το έδαφος είναι γεμάτο αντικείμενα από την έκρηξη και δίπλα στον φωτογράφο κείτεται το σώμα ενός παιδιού.

225541g-syriesos708-0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here