Αρχική Νέα Στερεά Ελλάδα Στη Λάρισα συζητούν (και αποφασίζουν) για τη…Λαμία! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη Λάρισα συζητούν (και αποφασίζουν) για τη…Λαμία! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη Λάρισα βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων για το Νέο Πανεπιστήμιο. Αύριο ο κος Υπουργός θα βρίσκεται στη Λαμία για να συναντηθεί με Μπακογιάννη και Σταυρογιάννη μεταξύ άλλων!

Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία και στη Λαμία, όπου θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο τη διαμόρφωση του νέου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ξεκίνησε από χθες ο υπουργός Παιδείας Κων. Γαβρόγλου.

Ήδη από νωρίς σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, το πρωί βρίσκεται στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα σε κλειστή συνάντηση με τους ιθύνοντες, ενώ προηγουμένως του έγινε ξενάγηση στο αμφιθέατρο της σχολής.

Αμέσως μετά επισκέφτεικε το ΤΕΙ Θεσσαλίας όπου είχε ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση με τις πρυτανικές αρχές και όλα τα μέλη του Ιδρύματος.

Στις 12:30 ο κ. Γαβρόγλου πήγε στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, ενώ στις 13:30 συνάντηθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο της Λάρισας κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Τέλος, στις 14:30 ο υπουργός παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

 

Σήμερα το απόγευμα στις 17.30 ο κ. Γαβρόγλου θα βρίσκεται στον Βόλο και θα συναντηθεί με την πρυτανική αρχή και άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ στις 20.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι οι συναντήσεις με τα μέλη του διδακτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Και στη συνέχεια σε κάθε πόλη θα συναντήσουμε και τις τοπικές Αρχές. Αλλά ο βασικός μας στόχος είναι να συζητήσουμε με τον κόσμο των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ το μέλλον των ιδρυμάτων μας», σημείωσε χθες ο υπουργός Παιδείας από τα Τρίκαλα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του.

«Ο βασικός μας στόχος δεν είναι να δούμε μόνο πόσα καινούργια τμήματα θα φτιάξουμε ή δεν θα φτιάξουμε, αλλά να δούμε τις νέες μορφές, που θα υλοποιηθούν μέσα από αυτή τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται στον τόπο μας, για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης» πρόσθεσε επίσης ο υπουργός ο οποίος επισκέφθηκε το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Ο ίδιος λίγο αργότερα σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο  Τρικκαίων, υπογράμμισε πως στα τέλη του τρέχοντος Αυγούστου, σε ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, θα συνεχιστεί η συζήτηση για το μέλλον Πανεπιστημιακών Σχολών και Τμημάτων στα Τρίκαλα.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Κων. Παπαστεργίου, από την πλευρά του ζήτησε την ίδρυση τμημάτων, ινστιτούτων και διετών κύκλων σπουδών, στους 4 τομείς που πρωτίστως ενδιαφέρουν τα Τρίκαλα όπως: Αγροδιατροφή, γαλακτοκομία, αρωματικά φυτά – Σχέδιο Ασκληπιός, καινοτομία και τεχνολογία, τουρισμός (Μετέωρα, μύλος Ξωτικών, μαθητικός τουρισμός).

Στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας, ο κοσμήτορας Αθανάσιος Παπαϊωάννου παρουσίασε το έργο του Τμήματος, ενώ στη συνάντηση παρέστη και μίλησε ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Μιχάλης Βραχνάκης, όπως και άλλοι καθηγητές. Μετά τη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε:

«Είχαμε μια πάρα πολύ δημιουργική κουβέντα, η συζήτηση που έγινε ήταν και με τους συναδέλφους μας του ΤΕΦΑΑ και με τους συναδέλφους μας του ΤΕΙ. Έγινε μια ενιαία συζήτηση, και από αυτή την ενιαία συζήτηση, αυτό που κρατάω, είναι η αγωνία όλων αλλά και η μεγάλη αισιοδοξία, για να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας όχι μόνο ένα εγχείρημα που έχει αρχίσει, αλλά τις νέες μορφές ανάπτυξης των Πανεπιστημίων μας, με τα ινστιτούτα, με τα κέντρα, με τα καλοκαιρινά σχολεία, με συνεργασία με άλλους φορείς. Αναπτύχθηκε ένας πλούσιος προβληματισμός για τη συνεργασία με τη στρατιωτική σχολή. Αυτά τα θεωρούμε καινούργια, σημαντικά βήματα και ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθούν κιόλας».
Ερωτηθείς σχετικά με κινητοποιήσεις από τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για το κλείσιμο σχολών, είπε πως οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα ποιοι θεσμοί προγραμματίζουν και νομοθετούν το μέλλον των Πανεπιστημίων, για να εξηγήσει: «Το Υπουργείο Παιδείας, ανεξαρτήτως κυβέρνησης πρέπει να έχει τη βασική πολιτική ευθύνη για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης. Πώς την αποκτά; Με δύο τρόπους. Συζήτηση με τους καθηγητές, συζήτηση με την τοπική κοινωνία» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here