Αρχική Νέα Αθλητικά Στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ «έστειλε» την Ελλάδα η Γαλλία!

Στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ «έστειλε» την Ελλάδα η Γαλλία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι Γαλλίδες υποχρέωσαν στην δεύτερη τους ήττα τις πρωταθλήτριες Ευρώπης και έστειλαν την Εθνική μας ομάδα στη επόμενη φάση

AdTech Ad

Η Εθνική ομάδα των γυναικών μπορεί να έχασε απέναντι στη Σλοβενία, όμως η ήττα της αποδείχθηκε ανώδυνη, αφού η Γαλλία κέρδισε τις Σέρβες (73-57) και έστειλε την γαλανόλευκη στην επόμενη φάση του ευρωμπάσκετ, καθώς θα έχει το πλεονέκτημα στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας (με τη Σερβία και τη Σλοβενία).

Τώρα, τι πρέπει να κάνει, προκειμένου να αποφύγει τον αγώνα «μπαράζ»; Καταρχήν, να νικήσει τη Γαλλία τη Δευτέρα (21:30).

Φυσικά η Εθνική μας ομάδα με προϋποθέσεις, μπορεί να τερματίσει 1η στον όμιλο και να… ξεκουραστεί ενόψει την προημιτελικών!

Τα σενάρια:

*Αν η Ελλάδα νικήσει τη Γαλλία και η Σερβία επικρατήσει της Σλοβενίας, τότε θα πάρουμε την 1η θέση.

*Αν η Εθνική μας νικήσει τη Γαλλία και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία Ελλάδας, Γαλλίας, Σλοβενίας στην κορυφή. Η Σλοβενία θα είναι στο +1, ενώ, αυτήν τη στιγμή, η Γαλλία είναι στο +2 και η Ελλάδα στο -3. Άρα, αν η Εθνική μας πάρει τη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων, θα πάρει και την 1η θέση.

*Αν η Γαλλία νικήσει την Εθνική και η Σλοβενία επικρατήσει της Σερβίας, η Ελλάδα θα τερματίσει στην 3η θέση.

*Αν η Γαλλία νικήσει την Εθνική και η Σερβία επικρατήσει της Σλοβενίας θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση. Η Εθνική θα είναι στο +6 και θα έχει προκριθεί σίγουρα, καθώς μία εκ των Σερβία και Σλοβενία θα έχει αρνητικό πρόσημο. Η Σλοβενία, μάλιστα, δεν θα μπορεί να φτάσει το +6 της Ελλάδας, ενώ η Σερβία για να έχει καλύτερο συντελεστή από την Ελλάδα, πρέπει να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των 15 πόντων.

H βαθμολογία του Γ’ ομίλου

1) Γαλλία 4 2-0

2) Σλοβενία 3 1-1

3) Ελλάδα 3 1-1

4) Σερβία 2 0-2

Το πρόγραμμα της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής (19/6):

Σερβία-Σλοβενία (16:00)

Γαλλία-Ελλάδα (21:30)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here