Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025

Λιγνάδης – Αϊδίνη έρχονται στη Λαμία με το θεατρικό έργο “Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες” Σήμερα στο Κάστρο

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, με αφορμή τον εορτασμό του επετειακού έτους Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020, για τη συμπλήρωση 2.500 ετών από τη διεξαγωγή των αντίστοιχων μαχών θα παρουσιαστεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Κάστρο της Λαμίας το θεατρικό έργο: «Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες»

Το  θεατρικό έργο του φιλόλογου Γιάννη Λιγνάδη με τίτλο: «Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες»  αποτελεί μια δραματοποιημένη εκδοχή της τραγικής σύγκρουσης Ελλήνων και Περσών στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., όπως την κατέγραψε ο “πατέρας της ιστορίας” Ηρόδοτος και συγκεκριμένα όπως περιγράφεται στο 7ο βιβλίο των ιστοριών του. Μέσω της θεατρικής προσέγγισης και της διάνθισης του κειμένου με αρχαιολογικές πηγές και τεκμήρια, καθώς και άλλα λογοτεχνικά κείμενα, επιχειρείται ο φωτισμός του ιστορικού περιεχομένου και η αμεσότερη πρόσληψη των διδακτικών και ψυχαγωγικών του αρετών.

Συντελεστές:
Κείμενο: Γιάννης Λιγνάδης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη
Στο πιάνο επί σκηνής: Μάνος Κιτσικόπουλος
Αρχαιολογική τεκμηρίωση: Ανδρονίκη Μακρή

27 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στη συνεδριακή αίθουσα του Κάστρου Λαμίας

Είσοδος ελεύθερη

Για την είσοδο στην συνεδριακή αίθουσα του Κάστρου Λαμίας (έως 75 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την προσέλευση.

 

Δημήτρης Λιγνάδης: Φωτογράφος: Σταύρος Χαμπάκης

 

Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Φωτογράφος: Βάσια Αναγνωστοπούλου

 

Μάνος Κιτσικόπουλος: Φωτογράφος: Aiga Photography London

ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩTΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ SARS-CoV-2

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας
Κ. Καραμανλή & Ζαφείρη
35133 Λαμία
22310 47628, -29
efafeu@culture.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ