Αρχική Θέατρο Φεστιβάλ Οίτης: Αυτό το καλοκαίρι, το θεατρικό μας ταξίδι ξεκίνησε με την...

Φεστιβάλ Οίτης: Αυτό το καλοκαίρι, το θεατρικό μας ταξίδι ξεκίνησε με την παράσταση “Lemon”

 

Όπως είχαμε δηλώσει εξαρχής, στο 15ο Φεστιβάλ Οίτης, μετά την εμπειρία των απανωτών εγκλεισμών, είμαστε αποφασισμένοι να ξαναβάλουμε τα βαγόνια μας στις ράγες και να ξεκινήσει το ταξίδι. 

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο τρόπο να ξεκινήσει το θεατρικό μας ταξίδι από την παράσταση Lemon που υποδεχθήκαμε στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” την Δευτέρα 5 Ιουλίου.  Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και στη θάλασσα, ένα ταξίδι στον προσωπικό μας χάρτη!

 

Το “Lemon” είναι η ιστορία του 1900, ενός σπουδαίου πιανίστα που έζησε όλη του τη ζωή μέσα στο ατμόπλοιο “Βιρτζίνιαν” και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο χωρίς όμως να πατήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά.

 

 

Η παράσταση καταφέρνει να ισορροπήσει τις μεγάλες αντιθέσεις που αναπόφευκτα συναντά.  Ο κλειστοφοβικός κόσμος ενός πλοίου με την απεραντοσύνη της θάλασσας, η στέρηση της ελευθερίας με την επιλογή της μοναχικότητας αποτυπώνονται με άρτιο τρόπο μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών που γεμίζουν τη σκηνή με ένταση και ρυθμό.  Με τη βοήθεια της υπέροχης μουσικής η παράσταση “ρέει αβίαστα”, ενώ το χιούμορ έρχεται στα σημεία ακριβώς που χρειάζεται για να είναι λυτρωτικό!

Στο τέλος, καθώς “αποβιβαστήκαμε” από το πλοίο αφήνοντας πίσω τον 1900, συνειδητοποιήσαμε πόσο συγκλονιστική ήταν η συγκυρία, καθώς παρακολουθώντας αυτή την παράσταση μετά την έξοδό μας από έναν υποχρεωτικό εγκλεισμό γνωρίσαμε την ιστορία ενός ανθρώπου που πέρασε όλη του την ζωή σε οικειοθελή εγκλεισμό, γυρίζοντας τον κόσμο χωρίς να τον βλέπει και επιλέγοντας ένα καράβι και ένα πιάνο να είναι ο όλος του ο κόσμος.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Φωτογραφίες: Άκης Λούκας

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:

15ο Φεστιβάλ Οίτης
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
email: info@xwra.gr
www.xwra.gr

Ειδικά μέτρα λόγω της πανδημίας COVID-19: Η διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ γίνεται τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων (θεατών, καλλιτεχνών, εργαζομένων). Παρακαλείσθε για την τήρηση των αποστάσεων κατά την είσοδό σας στον χώρο έκδοσης των εισιτηρίων και για τη  σταδιακή αποχώρηση στο τέλος των εκδηλώσεων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

 

 Το 15ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.Σ.Τ.Ε).

Pharma Galaxy Λαμία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.