Αυτό είναι το αντικείμενο που θέλω να σπουδάσω και να εξελιχθώ…

Δυό νέες απόφοιτοι του Τμήματος Πληροφορικής με Eφαρμογές στη Βιοϊατρική της Σχολής Θετικών Επιστημών του Παν. Θεσσαλίας εκπονούν το διδακτορικό τους στην πόλη της Λαμίας. Η Μαρία Σαπουνάκη ήρθε το 2015 από τις Σέρρες στη Λαμία και η Ναταλία Πανάγου επέλεξε να μην φύγει από την πόλη της!!

Έχουμε λοιπόν ένα Πανεπιστημιακό τμήμα στην πόλη μας που έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά στην επιστήμη της Πληροφορικής και των Εφαρμογών της στη Βιοϊατρική. Ένα τμήμα από το οποίο έχουν αποφοιτήσει επιστήμονες που διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε ένα διεπιστημονικό αντικείμενο που συνδυάζει την τεχνολογία και τις επιστήμες ζωής για επαγγέλματα του μέλλοντος.

Η πόλη της Λαμίας, ως πανεπιστημιούπολη πλέον, αρχίζει να κερδίζει πόντους στον κύκλο των φοιτητών, των αποφοίτων αλλά και στον κύκλο των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις…

Τα καλύτερα έρχονται… Ας ακούσουμε την Ναταλία και την Μαρία.

 

 

Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005. Είναι ένα πρωτοποριακό τμήμα στον τομέα των Επιστημών, καθώς καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, τόσο του τομέα της Πληροφορικής όσο και του τομέα της Βιοϊατρικής. Το Τμήμα παρέχει στους φοιτητές γνώσεις Πληροφορικής αλλά και μία παράλληλη εξειδίκευση, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των Πληροφοριακών Συστημάτων στο χώρο της Υγείας, την ανάπτυξη λογισμικού για μεγάλες ιατρικές μονάδες, καθώς και την έρευνα στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και Βιοπληροφορική. Επιπλέον, παρέχεται και η δυνατότητα απόκτησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, κατόπιν ολοκλήρωσης ομάδας μαθημάτων εγκεκριμένη από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

Το Τμήμα αναπτύσσεται δυναμικά έχοντας μια αξιοσημείωτη κατανομή επιστημονικών δημοσιεύσεων με υψηλή απήχηση αλλά και ενεργή συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα. Καθηγητές του Τμήματος συμπεριλαμβάνονται σε διεθνείς λίστες κορυφαίων επιστημόνων σε γνωστικά πεδία αιχμής.

Οι απόφοιτοί του έχουν διακριθεί τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Τμήμα δραστηριοποιείται βραβευμένο Φοιτητικό Παράρτημα του διεθνώς αναγνωρισμένου επαγγελματικού οργανισμού IEEE, αναδεικνύοντας την αξία της συμμετοχής των φοιτητών σε ερευνητικές πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος συμμορφώνεται πλήρως με όλες τις Αρχές του Eθνικού Προτύπου Ποιότητας και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ανάμεσα σε ελάχιστα τμήματα σε πανελλήνια κλίμακα, το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική έχει λάβει τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία (40/40) από την αρμόδια Επιτροπή Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) που αποτελείται από διεθνούς φήμης επιστήμονες και ακαδημαϊκούς του εξωτερικού.

Τέλος, το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική προσφέρει τη δυνατότητα διεξαγωγής μέρους των προπτυχιακών σπουδών σε άλλα Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος ERASMUS+. Παράλληλα, παρέχει προγράμματα μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών, καθώς και διεξαγωγής διδακτορικής και μεταδιδακτορικής έρευνας στον ευρύτερο τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών και των εφαρμογών της Πληροφορικής στη Βιοϊατρική.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.