Ανάμεσα σε πέντε υποψήφιους θα χρειαστεί να επιλέξει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Εν αναμονή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης…

Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες της πανδημίας και με τον τομέα του πολιτισμού να έχει πληγεί σε πολύ υψηλό βαθμό, η είδηση ότι το ΔΗΠΕΘΕ μας προχωρά σε προκήρυξη για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή δε μπορεί παρά να μας χαροποιεί και να μας δίνει ελπίδα για το μέλλον του.

Αυτός ο ταλαιπωρημένος θεσμός που τα τελευταία χρόνια σημείωσε μια εξαιρετική πορεία βάζοντας στον πολιτιστικό χάρτη της πατρίδας μας δυναμικά τη Λαμία, μέσα από αξιόλογες συνεργασίες και συμπράξεις με θεσμούς, φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς, πολλές διακρίσεις (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενώ παράλληλα έδωσε ένα βήμα και μια ώθηση σε πλήθος τοπικών ερασιτεχνικών ομάδων για να παρουσιάσουν το έργο τους, θα ήταν κρίμα υπό το βάρος των συνεπειών της πανδημίας να ατονήσει και να χάσει αυτή τη δυναμική που είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια.

Στη Φωτογραφία επάνω: η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη κέρδισε το βραβείο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» για νέο καλλιτέχνη του θέατρου για τη σκηνοθεσία του έργου «Ο Ζητιάνος του ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Το όραμα και η προσπάθεια για ανοιχτά και ζωντανά περιφερειακά θέατρα, ανοιχτά στο κοινό σε συνεχή δράση, κάθε μέρα και μια παράσταση, πρέπει να  συνεχιστεί.

Τα τελευταία χρόνια όποιος περνούσε από την οδό Υψηλάντου έβλεπε τα φώτα αναμμένα καθημερινά. Σημάδι ζωής και όχι εγκατάλειψης.

Ελπίζουμε αυτή η εικόνα να συνεχιστεί και να βελτιωθεί και όλοι όσοι αγαπάμε και στηρίζουμε το θέατρο της πόλης μας, θα σταθούμε δίπλα ως αρωγοί και συμπαραστάτες στην όποια νέα πρόταση για ανάληψη καθηκόντων καλλιτεχνικού διευθυντή.

Άλλωστε όλες οι προτάσεις αναφέρονται σε αξιόλογα πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει και στηρίξει το θεσμό από διάφορες θέσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή και δεσμευόμαστε για την αμέριστη συμπαράστασή μας για το καλό του ΔΗΠΕΘΕ μας και της πόλης μας γενικότερα.

 

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

 

Οι υποψήφιοι που υπέβαλλαν αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση και έφτασαν στην τελική διαδικασία επιλογής είναι:

Νικολέτα Βλαβιανού

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές της στο θέατρο,  στην δραματική σχολή “Λαϊκό Πειραματικό” του Λεωνίδα Τριβιζά απ’ όπου και αποφοίτησε ως αριστούχος.

Δίδαξε στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα ως κύρια καθηγήτρια θεατρικού αυτοσχεδιασμού.  Συνεργάστηκε με τον Δήμο Καλλιθέας ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής σε Δημοτικά και Γυμνάσια της περιοχής όπου και ανέβασε πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, ενώ συνεργάστηκε με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στο Δήμο Νέας Σμύρνης ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής σε Δημοτικά και Γυμνάσια σχολεία της περιοχής.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων (Ο.Ε.Θ.), ο οποίος επιχορηγεί εταιρικούς θιάσους και επί προεδρίας της δημιουργήθηκε ο θεσμός του φεστιβάλ Ο.Ε.Θ. και είναι Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ART, η οποία έχει παρουσιάσει θεατρικά έργα σε Αθήνα και περιφέρεια.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις (μεταξύ αυτών και στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης “Ο Επιθεωρητής” του Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Λίλυς Μελεμέ), παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

 

 

Νίκος Διαμαντής

Ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (η θητεία του έληξε στις αρχές του 2020), έρχεται με τον εντυπωσιακό αριθμό των 100 σκηνοθεσιών θεατρικών παραστάσεων (συμπεριλαμβανομένων και σκηνοθεσιών στο Εθνικό Θέατρο και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος), ενώ έχει επίσης σκηνοθετήσει Όπερες, παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή.

Η θητεία του ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχημένη με σημαντικές παραστάσεις όπως ο “Φάουστ” και ο “Βόυτσεκ” σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, το “Ένα Τραμ με το Όνομα Πόθος” σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, ή τον “Γλάρο” σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά για να αναφέρουμε λίγες μόνο από τις παραστάσεις που ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Πολύ σημαντικό έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά πρόσφερε και στον τομέα της εξωστρέφειας και της συνεργασίας με την τοπική κοινωνία καθώς δημιούργησε προγράμματα με μετανάστες, ιστορικούς περιπάτους, ποιητές μέσα σε λεωφορεία και παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους.

Έχει σκηνοθετήσει έργα κλασσικού ρεπερτορίου και έργα Αρχαίου Δράματος.  Επίσης, έχει σκηνοθετήσει έργα σύγχρονων Ελλήνων σημαντικών θεατρικών συγγραφέων, πολλά από αυτά παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή συνέδρια και Φεστιβάλ, ενώ έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεθνή και ελληνικά, υποκριτική και σκηνοθεσία και έχει διευθύνει το Εργαστήρι θεατρικής γραφής για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Διδάσκει υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα θεατρικών Σπουδών, ενώ έχει διδάξει δραματουργία στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και σκηνοθεσία και υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ναυπλίου, Σχολή καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών σπουδών.  Έχει διδάξει και διδάσκει υποκριτική σε πολλές Δραματικές σχολές καθώς και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού για το σύγχρονο Ελληνικό έργο και για την Θεατρική Παιδεία, στην Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού για τις εισαγωγικές εξετάσεις Δραματικών Σχολών, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής πτυχιακών και εισαγωγικών εξετάσεων των Δραματικών σχολών.

Κωνσταντίνος Κυριακού

Ο Κωνσταντίνος Κυριακού είναι Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Θεατρικός Συγγραφέας – Μεταφραστής και Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.

Έχει γράψει οκτώ θεατρικά έργα και αρκετά από αυτά έχουν διακριθεί σε θεατρικούς διαγωνισμούς ενώ έχει μεταφράσει και διασκευάσει πλήθος ακόμη θεατρικών έργων.  Έχει υλοποιήσει διεθνείς συνεργασίες για παραστάσεις και μεταφράσεις θεατρικών έργων με φορείς της Ιταλίας, της Νορβηγίας και του Καναδά.

Δίδαξε το μάθημα της Υποκριτικής – Αυτοσχεδιασμού στο Θεατρικό Εργαστήρι “Βασίλης Διαμαντόπουλος” και σε Επιμορφωτικά Θεατρικά Σεμινάρια στους μαθητές των σχολείων της Δ/θμιας Εκπ/σης του Ν. Σερρών στο Πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Έχει αναλάβει την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων σε συνεργασία με το “Από Μηχανής Θέατρο”, το “Θέατρο Vault” και το “Θέατρο της Ημέρας”.

Έχει σκηνοθετήσει πλήθος παραστάσεων ενώ έχει συμμετάσχει σε ακόμη περισσότερες ως ηθοποιός τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Δημήτρης Μυλωνάς

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου “Τζένη Καρέζη” και του Finance and Accounting του Deree College. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως οι: Σπύρος Ευαγγελάτος, Δημήτρης Λιγνάδης, Σωτήρης Χατζάκης, Λίλλυ Μελεμέ, Κώστας Τσιάνος, Στάθης Λιβαθινός, Ρούλα Πατεράκη κ.α. ενώ για 7 χρόνια συμμετείχε ενεργά στο δυναμικό της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού.

Το 2013 ίδρυσε την Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει και από τότε έχει αναλάβει την παραγωγή αλλά και τη σκηνοθεσία πολλών παραστάσεων.

Συμμετείχε στο Melikhovskaya Vesna (Spring in Melikhovo) International Theatre Festival με την παράσταση “Τρεις αδελφές” του Τσέχωφ η οποία κέρδισε εξαιρετικές κριτικές. Πρόκειται για  ένα ιδιαίτερα σημαντικό Φεστιβάλ της Ρωσίας που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας και θέμα έχει αποκλειστικά το έργο του Τσέχωφ.

Τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική και Διοικητική Διεύθυνση του “Από Μηχανής” Θεάτρου και του Θεάτρου “Μικρό Χορν” του Καλλιτεχνικού Οργανισμού “Αθηναϊκά Θέατρα”.

Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε μερικές από τις καλύτερες και πιο γνωστές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων ενώ έχει “δανείσει” τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις. 

Στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, έχει συμμετάσχει στην παράσταση της πειραματικής σκηνής, “Ρώσικη Ρουλέτα” η οποία είχε πάρει διθυραμβικές κριτικές όπου παίχτηκε αλλά και στην παράσταση της κεντρικής σκηνής “Ο Επιθεωρητής” του Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Λίλυς Μελεμέ.

 

Νίκος Ορφανός

Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών ενώ έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού σχεδιασμού εκπαιδευτικών εργαστηρίων της εταιρείας StoryPlay“Κέντρο Υποκριτικής & Αφηγηματικής Τέχνης”, με αντικείμενο την οργάνωση & διεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά & εφήβους, καθώς και θεατρικές παραγωγές.

Εργάστηκε ως επιμορφωτής θεάτρου και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας της Θεραπευτικής Κοινότητας Νόστος, στη Σαλαμίνα, όπου και σκηνοθέτησε τρεις παραστάσεις με τα μέλη της κοινότητας και μία παράσταση με το σύλλογο γονέων.

Τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις σε συνεργασία με μεγάλα θέατρα, οι οποίες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και πολλές από αυτές περιόδευσαν ανά την Ελλάδα.

Ως ηθοποιός, εκτός από τη μεγάλη του επιτυχία σε τηλεοπτικές σειρές έχει συμμετάσχει και σε πολλές γνωστές και ιδιαίτερα σημαντικές κινηματογραφικές ταινίες.

Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου “Διάζωμα” για την αναστήλωση και επαναλειτουργία όλων των αρχαίων ελληνικών θεάτρων και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ.

Έχει εκλεγεί Βουλευτής με το “Ποτάμι” και έχει αξιοσημείωτο αρθρογραφικό έργο σε μεγάλα sites.

 

 

Σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, το απόγευμα οι υποψήφιοι θα δώσουν συνέντευξη διαδικτυακά και σύντομα θα έχουμε την απόφαση του Δ.Σ για το ποιος ή ποια θα αναλάβει τα ηνία του ΔΗΠΕΘΕ μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

“Ο Ζητιάνος”, παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στα Κρατικά βραβεία Θεάτρου Κάρολος Κούν (ΦΩΤΟ)

 

Το Γαμήλιο Εμβατήριο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης συνεχίζει τις διακρίσεις με μεγάλα βραβεία

 

ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης: Τεράστια επιτυχία για την παιδική σκηνή σε Σαντορίνη, Πάρο, Τήνο…(ΦΩΤΟ)

 

ΛΑΜΙΑ: Κατάμεστο από μαθητές το Δημοτικό Θέατρο για την παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ (ΦΩΤΟ)

 

Λαμία: Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο για τον….Μακαρίτη της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.