Αρχική Εκδηλώσεις «Οι Θερμοπύλες στα γράμματα και τις τέχνες, 2.500 χρόνια μετά» παρουσίασαν ο...

«Οι Θερμοπύλες στα γράμματα και τις τέχνες, 2.500 χρόνια μετά» παρουσίασαν ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων

Με επιτυχία και αυξημένο το ενδιαφέρον των πολιτών της Λαμίας και της Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δίγλωσσου (ελληνικά – αγγλικά), επετειακού ΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ «Οι Θερμοπύλες στα γράμματα και τις τέχνες, 2.500 χρόνια μετά», την Τετάρτη 15-9-2021, στην πλατεία «Αλέκου Κοντόπουλου» Λαμίας, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Φθιώτιδας και ο Όμιλος φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ηρωδίων Ρίζος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, οι οποίοι τόνισαν τα διαχρονικά και παγκόσμια μηνύματα της ελευθερίας και της αντίστασης που εκπέμπουν οι Θερμοπύλες και συγχάρηκαν τον Όμιλο Λογοτεχνών Φθιώτιδας για την έκδοση του επετειακού Φθιωτικού Λόγου και τη συνεχή λογοτεχνική και πολιτιστική του προσφορά.

Για το βιβλίο μίλησαν:
α) Η Ειρήνη Πασχαλίδη, φιλόλογος – γεν. γραμματέας του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, με θέμα «Δομή και περιεχόμενο του Φθιωτικού Λόγου».
β) Η Ευαγγελία Δημοπούλου, φιλόλογος – αρχαιολόγος, με θέμα «Η ιστορική και πολιτιστική προσφορά της μάχης των Θερμοπυλών ΤΟ 480 μ.Χ.».
Ποιήματα απήγγειλαν :
– Ο Κώστας Καραμέτος και η  Σοφία Αλαφοδήμου, ερασιτέχνες ηθοποιοί
Μουσική Επιμέλεια : Κώστας Νέλλας
Την εκδήλωση συντόνισε ο Κώστας Τσιαλαφούτας, πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Χουλιάρα – Σιδερά Παναγιώτα, η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Λαμίας κ. Ξανθή Κουτσογιάννη και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Φθιώτιδας κ. Δήμητρα Τσεργά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.