Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Θύμιος Καραΐσκος στο συνέδριο για το Ράλλυ Ακρόπολις: “…ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για το επόμενο”

 

Tο πρώτο συνέδριο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις λαμβάνει μέρος σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2021, παρουσία πλήθους ομιλητών που θα αναπτύξουν κάθε πτυχή του αγώνα στο «Divani Apollon Καβούρι» στην Αθήνα

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι να φωτίσει με κάθε λεπτομέρεια και να καταγράψει όλες τις πτυχές του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις. Από τη διεθνή προβολή, τον τουρισμό, την οικονομία, το αθλητικό μέρος και την προώθηση της οδικής ασφάλειας, έως την ψυχολογική ανάταση του κοινού, μέσω μιας επιτυχημένης διοργάνωσης, με θέαμα υψηλού επιπέδου.

Αμέσως μετά θα σκιαγραφηθεί το μέλλον του αγώνα, που έχει ήδη μια θέση στο πρόγραμμα του WRC για τη διετία 2022-2023.

Δείτε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου:

Παρακολουθήστε ολόκληρο το συνέδριο εδώ

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου

 

Τοποθέτηση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου στο Συνέδριο EKO ACROPOLIS RALLY FORUM

Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και κύριοι,

Όπως ακούσατε και από τους προλαλήσαντες, η διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις, του Ράλλυ των Θεών, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, κατά κοινή ομολογία.

Τόσο στη διάρκεια των αγωνιστικών ημερών, όσο και με τις παράλληλες εκδηλώσεις που «έτρεξαν» την ίδια περίοδο σε πόλεις της χώρας μας, το φίλαθλο κοινό απόλαυσε το μηχανοκίνητο σπoρ σε όλη του την έκταση.

Με την άριστη καθοδήγηση της Κυβέρνησης δια του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη και της Οργανωτικής Επιτροπής η χώρα μας επέστρεψε έπειτα από οχτώ χρόνια απουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC και όλοι μαζί αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις, αποσπώντας συγχαρητήρια από : Ομάδες, Κατασκευαστές, Στελέχη της FIA, WRC Promoter και Χορηγούς, ικανοποιώντας ασφαλώς και τις δεκάδες χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στα βουνά για να δουν από κοντά τη μεγάλη επιστροφή του εθνικού μας αγώνα.

Γι’ αυτή την άρτια διοργάνωση, χρειάστηκε από όλους, ένας πολύ μεγάλος αγώνας προετοιμασίας. Μέσα σε λίγους μήνες, με πολλές απαιτήσεις. Κι ανταποκρίθηκαν άπαντες άψογα. Όλοι μας το πιστέψαμε και τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά. Κι είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη διαφήμιση της χώρας μας – ξανά – σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Αυτή η πολύμηνη δουλειά ανταμείφθηκε: το άρτιο αποτέλεσμα του Ράλλυ Ακρόπολις αξιολογήθηκε ήδη από τη FIA και τον Promoter. Μας εμπιστεύονται πια, είδαν τα αποτελέσματα και είναι πλέον γεγονός η ένταξη του αγώνα και στο ημερολόγιο του 2023, εκτός από εκείνο για το 2022 που είχε συμφωνηθεί.

Δεν θα αναφερθώ στα πολλά κι επιμέρους οφέλη που άφησε η διοργάνωση.

Άλλωστε ακούσαμε λίγο πριν τα εντυπωσιακά στατιστικά μεγέθη από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν τη δική μας, μικρής έκτασης και σε τοπικό επίπεδο, έρευνα που πραγματοποιήσαμε ως Δήμος Λαμιέων: τη μεγάλη αποδοχή πολιτών κι επιχειρήσεων του σπουδαίου αυτού γεγονότος.

Ο κόσμος διψάει για θέαμα, αναζητά διέξοδο, έχει ανάγκη να συμμετέχει σε διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Ακρόπολις.

Ράλλυ Ακρόπολις, λοιπόν, και του χρόνου !

Για εμάς στο Δήμο Λαμιέων το Ράλλυ Ακρόπολις δεν τέλειωσε ποτέ.

Ήδη από την επόμενη της ολοκλήρωσης του αγώνα, ξεκινήσαμε την προετοιμασία του επόμενου αγώνα ώστε να είμαστε έτοιμοι, αν,  όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί.

Με σύμμαχο την αναγνώριση από Ομάδες, Κατασκευαστές, Χορηγούς και Promoter, την εμπειρία της φετινής διοργάνωσης, αλλά πάνω από όλα την αποδοχή του κόσμου και τη ζεστή – ευγενική φιλοξενία με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών από την τοπική μας κοινωνία, η Λαμία δηλώνει έτοιμη και για το Ράλλυ Ακρόπολις του 2022, μια διοργάνωση που, εφόσον μας κάνετε τη τιμή και τη φιλοξενήσουμε,  υποσχόμαστε ότι θα είναι καλύτερη από ποτέ.

Σας ευχαριστώ.

Επιπλέον, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα, ο Θύμιος Καραϊσκος, σημειώνει:

Κάθε επίτευγμα αποτελεί τη βάση για την επόμενη νίκη.
Με ιδιαίτερη χαρά εκπροσώπησα σήμερα τον Δήμο μας στο συνέδριο EKO Acropolis Rally Forum 2021, που σκοπό έχει να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης στην τοπική οικονομία και την προβολή της χώρας μας.
Γνωρίζουμε όλοι πόσο καλά τα πήγαμε, πόσο περήφανοι νιώθουμε για την άριστη διοργάνωση του Σεπτέμβρη. Αναλάβαμε αυτή την ευθύνη γιατί ήμασταν σίγουροι για τις δυνατότητες του τόπου μας και των ανθρώπων του, γιατί είμαστε κομμάτι της ιστορίας του Ράλι των Θεών.
Μια τέτοιου επιπέδου διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, δεν είναι μόνο μια θεματική γιορτή, αλλά και μέσο για την προβολή του τόπου μας, για μια ανάπτυξη που θα αναδείξει την υπεραξία του, προσελκύοντας επισκέπτες αλλά και επαγγελματίες και θα βάλει τη Λαμία στον διεθνή χάρτη.
Από την επομένη της λήξης του Ράλι Ακρόπολις ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για το επόμενο. Γιατί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε ξανά. Και θα το γιορτάσουμε του χρόνου ακόμα καλύτερα.
Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, σε αυτό το αντάμωμα πολιτισμού, τεχνολογίας και αθλητισμού, θα είμαστε πάλι παρόντες.
Γιατί, κάθε τέτοιο επίτευγμα είναι μια νίκη όλων μας.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ