Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας: Λυπόμαστε, που για κάτι δημιουργικό μάς κυνηγάνε…

Η Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας, η παρέα των νέων από την Ανατολική Φθιώτιδα, τους οποίους γνωρίσαμε  πριν 11 χρόνια. Η προσφορά  στον τόπο τους αδιάλειπτη, μέσα από δράσεις και ενέργειες, που στόχο έχουν να στηρίξουν & να αναβαθμίσουν τις δομές της περιοχής τους.

Το φεστιβάλ Πελασγία εν Δράσει, μάς έγινε γνωστό, μέσα από τις καλοκαιρινές συναυλίες, που φιλοξενούνται στον ειδυλλιακό χώρο της πλαζ Αγίου Γεωργίου.

Ποιος να ξεχάσει λοιπόν, εκείνες τις βραδιές, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι… Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Γιάννης Χαρούλης, Νατάσσα Μποφίλιου.

Στα πλαίσια, λοιπόν, των πολλαπλών  δράσεων τους, αποτέλεσε τον περασμένο Μάιο, η έναρξη εργασιών για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό του ξωκλησίου του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην ομώνυμη πλαζ.

Η δράση αυτή, μάς έγινε γνωστή μόλις χθες με μία αρνητική προέκταση.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου, Πρεμέτης Γιάννης, με προσωπική του ανάρτηση στα social media, εξηγεί τους λόγους, που η δράση τους, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε μαζί του, μας αναφέρει τα εξής: ”Μετά από τόσα χρόνια δράσης, συνεισφοράς στον τόπο μας, με μεγάλες διοργανώσεις, με επιτυχίες και αποτυχίες πολλές φορές, με θυσίες απο όλα τα μέλη του συλλόγου αλλά και εθελοντών, δυστυχώς ήρθε και η στιγμή που μας έχει πλήξει πιο πολύ.

Μετά από καταγγελία ενάντια στην δράση μας για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, μάς οδηγεί να επιστρέψουμε τον χώρο στην πρότερη θέση.
Και τον νόμο σεβόμαστε, αλλά και τον νομοθέτη.
Αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε την εξάντληση όλων των απαιτούμενων ποινών από τις αρμόδιες αρχές απέναντι στον σύλλογο & στους νόμιμους εκπροσώπους τους για κάτι που αφορά χώρο ευρύτερα κοινόχρηστο. Αναρωτιόμαστε τόσο για την ύπαρξη του συλλόγου, όσο για το είμαστε νομικά υπόλογοι. Λυπόμαστε που για κάτι δημιουργικό, μας κυνηγάνε θεοί και δαίμονες.
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.”
 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ