Αρχική Τοπικά Την Κυριακή αλλάζει η ώρα και… κερδίζουμε μια ώρα ύπνου!

Την Κυριακή αλλάζει η ώρα και… κερδίζουμε μια ώρα ύπνου!

Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Κανονικά θα γίνει η αλλαγή της ώρας και φέτος την Κυριακή στις 31 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επομένως, στις 4 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν στις 3,στη χειμερινή ώρα, εξασφαλίζοντάς μας μία ακόμη ώρα ύπνου ή διασκέδασης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00π.μ. σε 03:00 π.μ..»

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο σχετικά με το αν θα αλλάξει η ώρα στις 31 Οκτωβρίου, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει πως η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021, δηλαδή φέτος στις 31 Οκτώβρη.

Ωστόσο, η οριστική απόφαση για το πότε η πρόταση της Επιτροπής θα αποκτήσει νομική ισχύ, εξαρτάται από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.