Αρχική MAG24 TV Η Στερεά θέλει να φτάσει “από το “Όλοι Μαζί στο Όλοι Ίσοι”...

Η Στερεά θέλει να φτάσει “από το “Όλοι Μαζί στο Όλοι Ίσοι” – Βίντεο / Φωτογραφίες

 

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και ενίσχυση της συμμετοχής τους σε κάθε έκφανση της ζωής”, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις αλλά και την εξαιρετική χορευτική παράσταση με τίτλο “Exodus” από την μικτή, συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού “Dagipoli Dance Co”, σε σύλληψη και χορογραφία Γιώργου Χρηστάκη.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε:

“Συζητήσαμε με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τον Πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, εκπροσώπους ομοσπονδιών ΑμεΑ και πολλούς ακόμη φίλους για τα δικαιώματα και τις πολιτικές υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Κάναμε μια αρχή «για να φτάσουμε από το Όλοι Μαζί στο Όλοι Ίσοι», όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, με δράσεις ύψους 26,5 εκατ. ευρώ, ειδικά για τα ΑμεΑ. Στόχος μας, να καλύψουμε μέρος όσων οφείλουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρίες”.

Δράσεις για τη στήριξη Ατόμων με Αναπηρίες με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 26.500.000 € ανακοίνωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Τη διερμηνεία στη νοηματική ανέλαβαν οι Ουρανία Ιορδανίδου και Παρασκευή Σιδέρη.

Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος της της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης συζήτησαν για τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για τα ΑμεΑ.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, το οποίο προέβλεπε κονδύλια μόλις 7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη ΑμεΑ. Γνωστοποίησε ότι: «Το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 περιλαμβάνει αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις ύψους 26,5 εκατ. ευρώ, με στόχο να καλύψουμε μέρος όσων οφείλουμε στους συμπολίτες μας με Αναπηρίες».

Προκλήσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρίες παρουσίασαν στον δεύτερο θεματικό κύκλο η Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων Κορίνα Θεοδωρακάκη, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών  Παναγιώτης Μαρκοστάμος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ιωάννης Μοσχολιός, η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Βασιλική Παπαρούνα και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας Κωνσταντίνος Σίμψης.

Στον τρίτο θεματικό κύκλο, υπό τον τίτλο: «Ιστορίες που εμπνέουν» μίλησαν ο Γιώργος Γλωσσιώτης (πατέρας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ) και ο Παναγιώτης “Spinnerakos” Γρηγορίου, Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Street Legal του πρωταθλήματος Drift. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την χορευτική παράσταση: “EXODUS, την οποία παρουσίασε η καλλιτεχνική ομάδα “Dagipoli Dance Co”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.