Αρχική Άρθρα “Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά θέμα ιδεών”, του Δημήτρη Μακαρέ

“Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά θέμα ιδεών”, του Δημήτρη Μακαρέ

 

Γράφει ο Δημήτρης Μακαρές, Ιστορικός – φιλόλογος

Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα που καθόρισε σημαντικά την φυσιογνωμία της Μεταπολίτευσης δημιουργώντας ένα είδος πολίτη απαιτητικού που τον αφορά άμεσα η ελευθερία λόγου και γνώμης,η δημοκρατία και πώς αυτή συντελείται στην καθημερινότητα,το κράτος πρόνοιας ως δίχτυ ασφαλείας και η θέση της Ελλάδας μέσα από ένα πρίσμα διεθνιστικού πατριωτισμού.

Πέρασε δύσκολες εποχές όμως, ταυτίστηκε με την διαφθορά και τον πελατειασμό και από μια στείρα εξουσιολάγνα διάθεση. Κι έπειτα ήρθε η κρίση, την οποία διαχειρίστηκε εξ ολοκλήρου, το πολιτικό σκηνικό αναδιατάχθηκε και εισέπραξε από την εξέδρα του βροχή δεκάρικα που λέει κι ο Κώστας Τριπολίτης.

Και φτάσαμε στο σήμερα που πέρα από την κρίση δοκιμάστηκαν οι αντοχές της κοινωνίας και απο μια δεύτερη κρίση,υγειονομική και βιοπολιτική συνάμα.

Τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετώπισαν επαρκώς τα προβλήματα που ανέκυψαν και η διαχειριστική τους επάρκεια απεδείχθη ανεπαρκής έως προβληματική.
Και καλείται πάλι το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού οι εκλογές της ηγεσίας του έστρεψαν το ενδιαφέρον πάνω του.

Η ηγεσία όμως σε ένα κόμμα σημαίνει πολλά. Συμβολίζει την ταυτότητα του και την περπατησιά του στην νέα εποχή.

Δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά θέμα ιδεών.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κερδίσει ξανά την μάχη των ιδεών και πώς αυτές θα μεταστοιχειωθούν σε εφαρμοσμένες πολιτικές.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με αυτοαναγορευόμενους σωτήρες που λοξοκοιτάνε στην Δεξιά, τον κατεξοχήν στρατηγικό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ σπρωγμένους από μία ιδιότυπη μιντιοκρατία ούτε από νεόγερους του κομματικού σωλήνα που δεν προσφέρουν ούτε κατ’ελάχιστον στην ιδεολογική ανανέωση του χώρου.

Ας σκεφτούν όσοι πάνε στις κάλπες στις 5 του Δεκέμβρη ποιοι πραγματικά έχουν δώσει στίγμα προοδευτικών πολιτικών και μεταρρυθμιστικής δυναμικής κι ας αποφασίσουν με σύνεση τον ηγέτη που θα είναι χρήσιμος στον τόπο μας.

Δημήτρης Μακαρές, Ιστορικός – φιλόλογος

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.