Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Φθιώτιδα: Γλάστρες με κάνναβη στην αυλή και όπλα στο σπίτι – Ελεύθερος από Ανακριτή και Εισαγγελέα

 

Ένας άνδρας συνελήφθη σε περιοχή της Φθιώτιδας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων 

Κατασχέθηκαν φυτά και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, όπλα, σπόροι κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και τρίφτες κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός, χθες (16-09-2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Φθιώτιδας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (6) καλλιεργούμενα φυτά κάνναβης, ύψους από (40) έως (110) εκατοστά, σε ισάριθμες γλάστρες,
  • (198) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • (2) περίστροφα και ένα κυνηγετικό όπλο,
  • (4) τρίφτες κάνναβης,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • μικροποσότητα σπόρων κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον της κ. Ανακρίτριας Λαμίας την Δευτέρα στις 19 Σεπτεμβρίου. Αφού απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Γεώργιος Κ. Καραμέτος «Οδηγηθήκαμε σήμερα ενώπιον της κ. Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Λαμίας για τις αποδιδόμενες κατηγορίες για παράβαση του Ν. 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών», του Ν. 2168/1993 «Παράνομη κατοχή όπλων» και «Παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου».  Αφού αναπτύξαμε λεπτομερώς, προφορικώς και εγγράφως μέσω υπομνήματος τα πραγματικά περιστατικά, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της κ. Ανακρίτριας και της κ. Εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Λαμίας, ο εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι οι αποδιδόμενες κατηγορίες στον εντολέα μου θα καταπέσουν μέσα στη δικαστική αίθουσα».

 


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ