Αρχική Τοπικά Φθιώτιδα: Προκηρύχθηκαν 27 θέσεις στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ από τις Πανελλαδικές

Φθιώτιδα: Προκηρύχθηκαν 27 θέσεις στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ από τις Πανελλαδικές

Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, συμπληρώθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως προς τον καθορισμό του αριθμού εισαγομένων.

Ο αριθμός των αστυνομικών (ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες) που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 καθορίζεται σε είκοσι επτά (27).

Ειδικότερα:

α. Ποσοστό 10%, ήτοι τρεις (3) θέσεις, καλύπτεται από υποψηφίους με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους τα προηγούμενα δύο (2) έτη, χωρίς νέα εξέταση. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται:

– Σε ποσοστό 40%, ήτοι μία (1) θέση, στους υποψήφιους/ες του έτους 2017 που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις, Ημερήσιων Γενικών Λυκείων.

– Σε ποσοστό 60%, ήτοι δύο (2) θέσεις, στους υποψήφιους/ες, του έτους 2018, που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων.

β. Ποσοστό 90%, ήτοι είκοσι τέσσερις (24) θέσεις, καλύπτεται από υποψηφίους/ες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων έτους 2019, με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίστηκε με το ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193−Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Εξ αυτών οι δύο (2) στην ειδική κατηγορία πολυτέκνων (γονέων και τέκνων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.