Αρχική Advertorial Κατερίνα Τσούμα: Πώς και πότε θα καταλάβουμε ότι το παιδί μας χρειάζεται...

Κατερίνα Τσούμα: Πώς και πότε θα καταλάβουμε ότι το παιδί μας χρειάζεται λογοθεραπεία!

 

Η Κατερίνα Τσούμα αποφάσισε να σπουδάσει λογοθεραπεία από την ανάγκη της να προσφέρει βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται.

Με αφετηρία την αγάπη της για τη δουλειά αυτή, μάς μίλησε για τις εφαρμογές της επιστήμης της λογοθεραπείας και τις ιδιαιτερότητές της, ενώ μάς εξήγησε πότε, παρατηρώντας τα παιδιά μας, πρέπει να “ανησυχήσουμε” και να απευθυνθούμε στον κατάλληλο ειδικό.

Μιλήσαμε ακόμη, για την πανδημία και για το πόσο η έλλειψη ερεθισμάτων για τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έχει επηρεάσει την ανάπτυξή τους και κάναμε μια ειδική αναφορά στην ελληνική οικογένεια και στο πώς αυτή λειτουργεί μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες του σήμερα.

Μας μίλησε για το Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων – Επικοινωνία – και τις δωρεάν ημέρες αξιολόγησης που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια των οποίων, οι γονείς που προβληματίζονται από την ανάπτυξη του λόγου ή της κίνησης των παιδιών τους ή το παιδί παρουσιάζει δυσκολίες στη συμπεριφορά ή στην σχολική επίδοση, μπορούν να κλείσουν ένα δωρεάν ραντεβού με τους ειδικούς του κέντρου για να βοηθηθούν.

 

 

 

Το Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων- Επικοινωνία– απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, παιδοψυχίατρο, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς με εμπειρία στη θεραπευτική διαδικασία και με γνήσιο ενδιαφέρον για το παιδί, την οικογένεια και τον ενήλικα που απευθύνεται σε εμάς.

Οι θεραπευτές είναι εκείνοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν με επαγγελματισμό και ευαισθησία τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κάθε άτομο και σύμφωνα με τις δυνατότητες του να διασφαλίσουν ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης.

 

 

Σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον παρέχουμε υπηρεσίες:

• Λογοθεραπείας
• Εργοθεραπείας
• Ψυχολογικής υποστήριξης
• Μαθησιακής αποκατάστασης
• Συμβουλευτικής γονέων

​Οι παιδοψυχιατρικές μας υπηρεσίες : Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, πλήρης αξιολόγηση και διάγνωση νέων περιστατικών, αξιολόγηση για χρήση στον ασφαλιστικό σας φορέα.

Σεβόμενοι τη διαφορετικότητα του ατόμου και με την ευελιξία που μας δίνουν οι διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στις οποίες οι θεραπευτές μας είναι εξειδικευμένοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες:

• στην επικοινωνία (ΔΑΔ- αυτισμό, σύνδρομο Άσπεργκερ)
• το λόγο και την ομιλία (διαταραχές άρθρωσης, τραυλισμό)
• τη μάθηση (δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ)
• στην λεπτή και αδρή κινητικότητα (δυσγραφία)
• συναισθηματικές δυσκολίες (άγχος, φοβίες)

Εξειδίκευση στις μεθόδους:

Makaton (μέθοδος εναλλακτικής επικοινωνίας)
Teacch (μέθοδος δόμησης του περιβάλλοντος)
Intesive interaction (εντατική αλληλεπίδραση για άτομα με αυτισμό)
Κοινωνικές Ιστορίες, Comic Strip Conversation (συζήτηση μέσω ιστορίας εικόνων)
Lidcombe ( θεραπευτική μέθοδος για παιδιά με τραυλισμό) κ.α
Oral Placement Therapy (θεραπευτική μέθοδος με μυο-κινητικές δραστηριότητες των αρθρωτών(σαγόνι-χείλη-γλώσσα)για βελτίωση της άρθρωσης, της φώνησης και της ευκρίνειας της ομιλίας)

  • Lego based therapy (θεραπευτική μέθοδος ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα σε ομάδα για παιδιά με αυτισμό, Σύνδρομο Ασπεργκερ και διαταραχές στην κοινωνική επικοινωνία)

Εξειδίκευση στη θεραπεία φωνής ενηλίκων: Accent method, Ολοκληρωμένη θεραπευτική μέθοδος για την αποκατάσταση διαταραχών φώνησης σε ενήλικες.

Εξειδίκευση στη λογοθεραπευτική μέθοδο SPEAK OUT!!® και LOUD Crowd® για ατομα που νοσούν απο Παρκινσον. Αποκλειστικά για την περιοχή μας, καθώς υπάρχει μονο άλλος ένας θεραπευτής που παρέχει τη μέθοδο στην Ελλάδα. Οι λογοθεραπευτές του κέντρου μας έλαβαν την εξειδίκευση μετά απο υποτροφία απο τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιούργησε τη μέθοδο, Parkinson Voice Project.

Διαγνωστικά τεστ σταθμισμένα σε ελληνικό πληθυσμό που βοηθούν στον  αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της θεραπείας

• Α-τεστ
• Μεταφων-τεστ
• ΕΔΑΛΦΑ
• Πρωτόκολλο Γλωσσικής και Γνωστικής αξιολόγησης
• Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου
• Δοκιμασία Εικόνων Δράσης
• Ειδικά ψυχομετρικά εργαλεία και ερωτηματολόγια για γονείς και παιδιά

Η φιλοσοφία του κέντρου μας είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δυνατότητες! Κάθε άτομο με δυσκολίες αξίζει να έχει την καλύτερη εξατομικευμένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και ταχύτερη αποκατάσταση των δυσκολιών του. 

Στο κέντρο της Λαμίας, σε ένα ολοκαίνουργιο και λειτουργικό χώρο που καλύπτει όλο τον 1ο όροφο το κέντρο μας έχει 6 ξεχωριστές αίθουσες με 3 αναμονές για τους συνοδούς έτσι ώστε να εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα των θεραπευομένων και των οικογενειών τους. Όλοι οι χώροι έχουν πρόσβαση σε παράθυρο ή μπαλκόνι έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο κατάλληλος φωτισμός και εξαερισμός όλες τις στιγμές. Κάνοντας το περιβάλλον της μάθησης ευχάριστο για όλους όσους μας εμπιστεύονται. Ακόμα όλα τα γραφεία μας είναι εξοπλισμένα με υλικά και υποδομές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων που απευθύνονται σε εμάς

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2231045354

Διευθύνσεις:

Λαμία: Δροσοπούλου 13, 1ος όροφος

Αταλάντη: Εθνικης Αντιστασεως 17, ισόγειο (είσοδος από Θεοφανοπούλου) τηλ.2233022682

Σπερχειάδα: Ν. Κρίκου 55 (έναντι Αγίου Δημητρίου)

Η γραμματεία όλων των κέντρων λειτουργεί στο γραφείο της Δροσοπούλου 13, στη Λαμία 

Δευτέρα έως Παρασκευή

12:00 εως 19:00 μ.μ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.