Αρχική MAG24 TV Τα ΓΑΚ Φθιώτιδας και ο Δήμος Λαμιέων “ξεναγούν” μαθητές και μαθήτριες στην...

Τα ΓΑΚ Φθιώτιδας και ο Δήμος Λαμιέων “ξεναγούν” μαθητές και μαθήτριες στην τοπική μας ιστορία (Βίντεο)

 

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας, σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το αρχειακό υλικό και την επαφή τους με την τοπική ιστορία μέσα από αυτό.  Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.

“Ο ρόλος των Γενικών Αρχείων του Κράτους είναι πολύ σημαντικός καθώς διαφυλάττουν την ιστορία του τόπου μας” τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Περπατώ στην πόλη μου: η Λαμία στην Κατοχή».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα ΓΑΚ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και όπως μας ενημέρωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας, Θανάσης Παπαχρήστος, η συμμετοχή των σχολείων είναι τόσο μεγάλη που το πρόγραμμα παρατάθηκε για μια ακόμη εβδομάδα.  Μάλιστα, τόνισε ο κ. Παπαχρήστος, το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα δεν προέρχεται μόνο από τα σχολεία της Λαμίας αλλά και των όμορων περιοχών, όπως η Μακρακώμη, από όπου μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου συμμετείχαν σήμερα στο πρόγραμμα.

Η προϊσταμένη των ΓΑΚ Φθιώτιδας, Σοφία Βακιρτζηδέλη επισήμανε πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά αλλά και για όλους μας να γνωρίζουμε την τοπική μας ιστορία και να ξέρουμε πώς η πόλη μας βίωσε το παρελθόν ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο:

Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά, μέσα από εποπτικό υλικό και διαδραστικό παιχνίδι, πώς η Λαμία βίωσε την Ιταλική και Γερμανική κατοχή, από την αρχή του πολέμου έως την απελευθέρωση της πόλης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας με την ελεύθερη συμμετοχή σχολείων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ: 2231027087 και mail@gak.fth.sch.gr. Υπεύθυνη προγράμματος: κ. Βακιρτζηδέλη Σοφία, Βιβλιοθηκονόμος ΜΑ-Προϊσταμένη Τμήματος ΓΑΚ Φθιώτιδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.