Αρχική Advertorial Λαμία: Νέος χώρος – καινούργιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το Εργαστήρι STEM

Λαμία: Νέος χώρος – καινούργιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το Εργαστήρι STEM

Βρείτε μας στο νέο μας χώρο, Καραϊσκάκη 72, πίσω από το Δημοτικό Θέατρο.

Τα τελευταία χρόνια τo Εργαστήρι STEM έχει συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε όλες της βαθμίδες μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και projects. Με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών του, πάνω από 200 μαθητές/τριες της Φθιώτιδας έχουν δημιουργήσει ομάδες και ολοκληρωμένα έργα ρομποτικής, τα οποία έχουν παρουσιάσει σε περιφερειακούς, πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς, λαμβάνοντας πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

 

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

  • Μαθητές/τριες 4 έως 11 ετών

Οι μαθητές/τριες συμμετέχουν σε ολιγομελή τμήματα παρόμοιας ηλικιακής ομάδας και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής μέσα από το εκπαιδευτικό πακέτο LegoWedo 2 και το προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch.

  • Μαθητές/τριες 12 ετών και άνω.

Οι μεγαλύτεροι/ες μαθητές/τριες ή οι μαθητές/τριες με πρότερη εμπειρία μπορούν να επιλέξουν – ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους –   ανάμεσα στα :

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε ηλικίες από 10 έως 15 ετών. Βασικός στόχος η ανάπτυξη δεξιοτήτων. Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων οι μαθητές μέσα από εκπαιδευτικό διαδραστικό παιχνίδι θα έχουν ενισχύσει τη μνήμη τους και τις διαδικασίες ανάκλησης πληροφοριών. Οι μαθητές μέσα από φανταστικά σενάρια έρχονται σε επαφή και εφαρμόζουν διάφορους τύπους «σκέψης» για την ανάλυση και την επίλυση απλών ή σύνθετων προβλημάτων.

 

Διαγωνισμοί – Φεστιβάλ – Ολυμπιάδες

Με την ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές/τριες έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής και πληροφορικής. Η παρουσία και ενεργό συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις δίνει το κίνητρο στα παιδιά να σκεφτούν, να προτείνουν λύσεις και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους βασισμένα σε ένα συγκεκριμένο θέμα (Διάστημα, Μεταφορές, Μηχανές, Έξυπνες πόλεις, Ενέργεια κτλ.).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται στο νέο χώρο του εργαστηρίου, Καραϊσκάκη 72, πίσω από το Δημοτικό Θέατρο.

Οι εγγραφές στα τμήματα συνεχίζονται.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231044409, 694 772 7674, 697 230 0795

 

LabSTEM
Καραϊσκάκη 72, Λαμία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2231044409, 6947727674, 6972300795
Ιστοσελίδα: www.labstem.gr
Facebook: Labstem

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.