Οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου και το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου Λαμιέων, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος καθάρισαν με τη βοήθεια και εθελοντών το Λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ.

 

Η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία, μιας και τα τελευταία χρόνια το πάρκο αυτό παραμένει κλειστό και επικίνδυνο μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν! Ο Δήμαρχος Λαμιέων, έχοντας δίπλα του τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Κώστα Μουστάκα, τον σύμβουλο Δημήτρη Τζούφλα, καθάρισαν με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών το λόφο πίσω από το Δημαρχείο. Οπως άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος Θύμιος Καραϊσκος δήλωσε σήμερα από το λόφο:

Σε συνέχεια της προσπάθειας μας να αποδώσουμε στους Δημότες όσο το δυνατό περισσότερους χώρους πρασίνου και αναψυχής, μετά τον Άγιο Λουκά και το Ισιαδάκι, ξεκινάμε τις παρεμβάσεις και στο Λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ καθαρίζοντας την περιοχή και στη συνέχεια επισκευάζοντας τις ζημιές που έχουν προκύψει από βανδαλισμούς.

Μετά τον Αγιο Λουκά ο Δήμος σήμερα στέλνει το μήνυμα ότι και ο λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ θα δοθεί στους δημότες σύντομα! Επίσης συγκινητική και ελπιδοφόρα η κίνηση των τόσων εθελοντών να αφήσουν τη βόλτα τους το ηλιόλουστο αυτό πρωινό Σαββάτου και να βρεθούν στο λόφο βοηθώντας στη καθαριότητα του!

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

«doseosoagapas για το περιβάλλον»- Δράσεις του Δήμου Λαμιέων για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Σήμερα, 49 χρόνια αργότερα, τα προβλήματα αυτά έχουν πολλαπλασιαστεί και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για τον πλανήτη.  Η κλιματική αλλαγή, η απομάκρυνσή μας από βιώσιμους τρόπους ζωής, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη χλωρίδα και την πανίδα, επιβαρύνουν τις συνθήκες διαβίωσης ανθρώπων και ζώων, αλλοιώνουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Η κοινή προσπάθεια για το σκοπό αυτό, είναι μια συνεχής αποστολή, ένα χρέος όλων μας απέναντι στο κοινό μας σπίτι, το περιβάλλον και τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να τονίσουμε την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της συνεχούς ευαισθητοποίησης όλων μας, για την Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος μας, με τις  υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου και το γραφείο εθελοντισμού, αλλά και τη συμμετοχή δημοτών, διοργάνωσε  δράσεις καθαρισμού του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ, ο οποίος μετά από τις αναγκαίες και απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις, θα αποδοθεί για χρήση στους δημότες.

Στη δράση αυτή παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Λαμιέων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστας Μουστάκας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Εθελοντισμό και τη Νέα Γενιά Δημήτρης Τζούφλας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους δημότες για την προσφορά τους, μεταξύ άλλων τόνισε :

«……

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον είναι μόνο η αφορμή.

Με τη δράση «doseosoagapas για το περιβάλλον», διαδίδουμε τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού στην προστασία του περιβάλλοντος.

Καλούμε τους πολίτες να έχουν ενεργή και αδιάλειπτη συμμετοχή στην καθημερινή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, το σεβασμό στο δημόσιο χώρο και τη βιώσιμη μετακίνηση.

Η  διαφύλαξη και η προστασία του περιβάλλοντος είναι τρόπος ζωής, στοιχείο της καθημερινότητάς μας, αναπόσπαστο κομμάτι της ποιότητας της ζωής μας.

Όλοι μαζί προστατεύουμε  τις φυσικές ομορφιές, την ισορροπία του περιβάλλοντος και της ζωής που περικλείει. Είναι η στοιχειώδης υποχρέωσή μας σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο που κατοικούμε και θα κατοικήσουν και τα παιδιά μας. Προστατεύουμε έτσι το μέλλον μας.

Για να μπορέσουμε να παραδώσουμε στις γενιές που θα έρθουν έναν πλανήτη όμορφο και γεμάτο ζωή……»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.