Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Λαμιώτης Νίκος Μανώλης, Αναπληρωτής Αλυτάρχης του Rally Acropolis στο MAG24: «Δίνουμε Πανελλαδικές Εξετάσεις»

 

Ο Νίκος Μανώλης, Αναπληρωτής Αλυτάρχης του Ακρόπολις με καταγωγή από τη Λαμία, μίλησε στο MAG24 για τα οργανωτικά θέματα του Εκο Ράλλυ Ακρόπολις

Το πρωί της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου που μιλήσαμε, μας ενημέρωσε ότι οι Ειδικές Διαδρομές ήταν γεμάτες λάσπη, αλλά επεσήμανε πως, μιας και ο καιρός είχε ήδη ανοίξει, οι συνθήκες θα καλυτερεύσουν.

Τον ρωτήσαμε για την ποιότητα των Ειδικών Διαδρομών και τα έργα που έγιναν σε αυτές πριν τον αγώνα και κατά πόσο αυτά αλλάζουν ή όχι, τον χαρακτήρα του Ακρόπολις. Μας απάντησε πως ο χαρακτήρας του Ακρόπολις παραμένει αναλλοίωτος. Βέβαια με τα σημερινά δεδομένα και τις απαιτήσεις που υπάρχουν, δεν μπορεί ο αγώνας να θυμίζει το 1995, κατά συνέπεια κάποια έργα που ήταν απαραίτητο να γίνουν, είχαν σκοπό να δημιουργήσουν τις συνθήκες που απαιτούνται από έναν αγώνα που είναι στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ.

Σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και την προσέλευση των θεατών ο κ. Μανώλης τόνισε πως ο έλληνας θεατής πρέπει να έρθει συνειδητοποιημένος καθώς τα WRC αυτοκίνητα κινούνται με εξωπραγματικές ταχύτητες.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε WRC στην Ελλάδα και κάπως έχουμε “ξεσυνηθίσει”, μας είπε. Τα σημερινά αγωνιστικά, ακόμα και αν τα συγκρίνουμε με τα ταχύτατα αυτοκίνητα του πρόσφατου παρελθόντος, είναι απίστευτα γρήγορα. Επιπροσθέτως, οι απαιτήσεις και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που επιβάλλονται από την διεθνή ομοσπονδία έχουν αλλάξει πολύ.

“Παρακαλώ, λοιπόν, τους φίλους θεατές να ακούν τις προτροπές των κριτών, των οργάνων της τάξης και όλων των εμπλεκομένων για να μην υπάρξει κανένα θέμα.  Η ακύρωση μιας Ειδικής Διαδρομής είναι το πρώτο και το μοναδικό βήμα που θα αποφασιστεί, όταν και αν υπάρξει πρόβλημα. Για θέματα ασφαλείας δεν πρόκειται να γίνει η παραμικρή έκπτωση. Δε χρειάζεται λοιπόν να φτάσουμε 5 λεπτά πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού και να δημιουργήσουμε πρόβλημα, ούτε να παρκάρουμε ανεξέλεγκτα και να αποκλείσουμε μια δίοδο ασθενοφόρου ή αυτοκινήτου ασφαλείας. Οι θεατές μπορούν να βρίσκονται στους ειδικά οριοθετημένους χώρους και να απολαύσουν τον αγώνα. Επίσης βλέπω και ακούω κάποιος να προγραμματίζουν να δουν όσες περισσότερες Ε.Δ. μπορούν. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει. Όλοι λοιπόν πρέπει να είμαστε στρατευμένοι για να προασπίσουμε τον εθνικό μας αγώνα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης.

Στον προγραμματισμό του 2022 το Ράλλυ Ακρόπολις έχει συμπεριληφθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα σε ένα προσχέδιο που το δείχνει να επιστρέφει στην «φυσική» του ημερομηνία. Ρωτήσαμε αν η προετοιμασία του, θα ξεκινήσει την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και τι πρέπει να γίνει ώστε να μονιμοποιηθεί στο καλεντάρι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο κ. Μανώλης μας επεσήμανε ότι στην αβέβαιη εποχή της πανδημίας το όποιο προσχέδιο μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει και δεν εξαρτάται από την οργανωτική επιτροπή. Η παραμονή του όμως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αφορά όλους μας. Η οργάνωση του είναι «από τις τελειότερες» μέχρι την επομένη. Όμως, όλοι θα δώσουμε «πανελλαδικές εξετάσεις» για να παραμείνουμε και ανάλογα με τη βαθμολογία θα εξαρτηθεί η παραμονή μας ή όχι. Επαναλαμβάνω και πάλι, είπε ο κ. Μανώλης, ότι τα θέματα ασφαλείας θα έχουν μεγάλη βαρύτητα.

Συνέντευξη / Φωτο: Σπύρος Καμνής


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ