Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Νίκος Ριζόπουλος: Ένας Λαμιώτης στο Γ’ Πανελλήνιο Συμπόσιο γλυπτικής επί ξύλου και το εντυπωσιακό έργο του! (Βίντεο)

 

Ο Νίκος Ριζόπουλος είναι ένας νεαρός γλύπτης με καταγωγή από την περιοχή της Λαμίας. Σπούδασε γλυπτική στη σχολή της Τήνου και έκανε το ταλέντο του για τη γλυπτική επάγγελμα. Τα καταφέρνει εξ ίσου καλά τόσο με το ξύλο όσο και με το μάρμαρο.

Στο φετινό Γ’ Πανελλήνιο Συμπόσιο γλυπτικής επί ξύλου, που είχε σαν θέμα του την Κρητική μυθολογία, ο Νίκος εμπνεύστηκε από τον μύθο της μέλισσας και της Αμάλθειας και μετέτρεψε σκαλίζοντας το κλαρί ενός δένδρου στο ομώνυμο κέρας.

Τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου 2022 συναντήθηκαν στην Πλαζ ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για να δημιουργήσουν έργα σε ξύλο με θέμα την κρητική μυθολογία. Καλλιτέχνες του ξύλου, χρησιμοποιώντας από αλυσοπρίονο έως μικρά σκαρπέλα εργάστηκαν σε κοινή θέα δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να αποδώσουν ο καθένας με τη φαντασία του θέματα που άπτονται των μύθων της Κρήτης.

Δείτε τον στο βίντεο που ακολουθεί, με πόση αγάπη και υπερηφάνεια μιλάει για τον τόπο καταγωγής του αλλά και τη μεγάλη του αγάπη, τη γλυπτική!

 

Όλα τα έργα που δημιουργούν οι καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια του Συμποσίου μένουν στην περιοχή και στολίζουν δημόσιες υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Νίκο Μάνεση ο οποίος μίλησε στο fonien.gr, “τα έργα φέτος δεν θα διακοσμήσουν τα δημοτικά κτίρια, αλλά τα σχολεία της περιοχής, μιας και το θέμα αφορά την κρητική μυθολογία”.  Πληροφορίες αναφέρουν πως το Κέρας της Αμάλθειας, του Νίκου Ριζόπουλου, ενδέχεται να τοποθετηθεί δίπλα στο Κέρας της Κιτροπλατείας, το εμβληματικό για την περιοχή γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη που αναπαριστά το Κέρας της Αμάλθειας, της κατσίκας που σύμφωνα με τη μυθολογία έτρεφε το νεογέννητο Δία και αποτελεί σήμερα το παγκόσμιο σύμβολο της αφθονίας.

Το Κέρας της Κιτροπλατείας (φωτο από tripadvisor)
Το Κέρας της Κιτροπλατείας (φωτο από tripadvisor)

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ