Αρχική MAG24 TV Ο Δημήτρης Μπεσλεμές μας “ξεναγεί” στο έργο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΜΦΥΚΤΙΟΝΙΕΣ

Ο Δημήτρης Μπεσλεμές μας “ξεναγεί” στο έργο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΜΦΥΚΤΙΟΝΙΕΣ

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος Λαμιέων Δημήτρης Μπεσλεμές μας υποδέχθηκε στα νεοσύστατα γραφεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» στην οδό Κύπρου!

 

Το Δημήτρη τον γνωρίζουμε από τις δράσεις του στα αυτοδιοικητικά της πόλης μας και θελήσαμε να μας “ξεναγήσει” στον νέο αυτό Οργανισμό! Με τι Project ασχολείται, ποιοί “κρύβονται” πίσω από τον Οργανισμό και εν τέλει ποια η ανάγκη δημιουργίας του! Ολα αυτά τα θέσαμε ως ερωτήματα στον κο Μπεσλεμέ και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιαστήκαμε με τις απαντήσεις! Έρχονται μεγάλες επενδύσεις με τις ΑΜΦΥΚΤΙΩΝΙΕΣ να “λύνουν” τα χέρια των Δήμων- μετόχων του Οργανισμού αλλά και όχι μόνο!

Πέντε δήμοι της Φθιώτιδας, Λαμιέων, Δομοκού, Μακρακώμης, Στυλίδας και Αμφίκλειας – Ελάτειας,  δημιούργησαν τον πρώτο Αναπτυξιακό Οργανισμό της χώρας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με μια «Σύγχρονη Αμφικτυονία»,  με σκοπούς αναπτυξιακούς, επιστημονικούς, προώθησης της απασχόλησης και προβολής των περιοχών τους με παράλληλο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που θα έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών τους….

 

Ας ακολουθήσουμε τον Δημήτρη στην “ξενάγησή” του στον Οργανισμό:

Συνέντευξη Γιώργος Παπασταμούλος

Σκηνοθεσία – Κάμερα Ακης Λούκας

Μοντάζ Δημήτρης Ντάνος

 

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Θ. Καραΐσκος: “Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ Α.Ε.» αποδεικνύεται ένα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο”

Απολογισμός του τετραμήνου Φεβρουάριος – Μάϊος 2021 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του  Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ Α.Ε.».  Οι δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου:

 

Την  9η Ιουνίου 2021, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.», στην οποία και έγινε ο απολογισμός του τετραμήνου Φεβρουάριος – Μάϊος 2021.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος Λαμιέων Δημήτρης Μπεσλεμές,  έθεσε υπόψη του σώματος στοιχεία αναφορικά με τον απολογισμό τετραμήνου [Φεβρουάριος – Μάιος 2021], αναλύοντας τη μέχρι και σήμερα παροχή τεχνικής και διαχειριστικής υποστήριξης του Οργανισμού, στους ΟΤΑ και σε λοιπούς δημόσιους φορείς προκειμένου να υλοποιήσουν τον  σχεδιασμό τους, στο πλαίσιο της αειφόρου  ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού τους. Οι επιμέρους τομείς συνεργασίας αφορούν στη διερεύνηση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών δυνατότητων από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους καθώς και άλλα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα, με στόχο την επίβλεψη, συντήρηση, διαχείριση, αλλά και την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων των συμβαλλόμενων φορέων.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Σύσσωμα τα μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν τη θερμή ικανοποίησή τους και την ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη τους ως προς τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού, καταδεικνύοντας έτσι τη μεταξύ τους σύμπνοια και αγαστή συνεργασία.

Μετά τη συζήτηση  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε : « Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αποδεικνύεται ένα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο, όχι μόνο των πέντε Δήμων-μετόχων του Νομού Φθιώτιδας, αλλά και όλων των συνεργαζόμενων Δήμων μη μετόχων.

Ένα εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις που ξεπερνούν τα όρια ενός Δήμου. Που εξειδικεύει, προετοιμάζει, υλοποιεί παρεμβάσεις και διευρύνει τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης.

Ήδη από το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του Οργανισμού, καταφέραμε ν’  αποκτήσουμε ταχύτητες, που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματικότητα των Δήμων μας. Επιταχύναμε, προετοιμάσαμε μελέτες για την έγκαιρη υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» εξυπηρετήσαμε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αναγκαίες για τον τόπο μας και την αυτοδιοίκηση.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί η επίτευξη των στόχων που εξυπηρετεί η σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού μέρα με τη μέρα εδραιώνεται, με τη συνεργασία, την ένωση των δυνάμεών μας και βέβαια μετρήσιμα αποτελέσματα, βασισμένα σ’ ένα  αξιακό πλαίσιο αλληλεγγύης, διαφάνειας και λογοδοσίας,  προς όφελος των  Δήμων μας και του κοινωνικού συνόλου πάνω απ’ όλα…..»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.