Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Ο παράδεισος με τα ροζ φλαμίνγκο στη Λαμία “ταξιδεύει” σε όλη την Ελλάδα!

 

“Παράδεισο” χαρακτηρίζει την περιοχή της Σκάρφειας όπου βρίσκονται τα ροζ φλαμίνγκο η ταξιδιωτική σελίδα exploringgreece.tv σε ένα άρθρο άκρως κολακευτικό για την περιοχή μας:

Ήξερες ότι πηγαίνοντας μια εκδρομή μέχρι τη Λαμία έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις εικόνες και χρώματα που δεν υπάρχουν σε αυτή τη μορφή σε καμία περιοχή της Ελλάδας; Και όμως είναι αλήθεια και ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις μια εκδρομή προς τα εκεί. Ο λόγος για το χωριό της Λαμίας που ζουν δεκάδες ροζ φλαμίνγκο δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό στην περιοχή. Μιλάμε για τον βιότοπο στη Σκάρφεια Φθιώτιδας που προκαλεί δέος ειδικά όταν βλέπεις τις εικόνες από ψηλά. Μια απόδραση που αξίζει να μπει στα επόμενα σχέδιά σου.

Ο παράδεισος με τα ροζ φλαμίνγκο στη Λαμία
Ο βιότοπος της Σκάρφειας στο νομό Φθιώτιδας βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στη Λαμία. Αποτελεί ένα άκρως εντυπωσιακό μέρος με σπάνια ομορφιά που λίγοι γνωρίζουν. Αυτό που κάνει το μέρος να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι το γεγονός ότι σε αυτό τον υδροβιότοπο φιλοξενούνται δεκάδες εξωτικά ροζ φλαμίνγκο. Ένα θέαμα που αν είσαι τυχερός και απολαύσεις θα θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή. Αν έχεις παιδιά τότε πήγαινε μια εκδρομή προς τα εκεί και θα μας θυμηθείς.

Αφού έχεις διασχίσει μια πανέμορφη διαδρομή μέχρι να φτάσεις στον υδροβιότοπο θα δεις τα φλαμίγκο τα οποία συνήθως στέκονται στο ένα πόδι με το άλλο να είναι κρυμμένο κάτω από το σώμα τους. Ήξερες ότι αυτό το κάνουν τα φλαμίνγκο μάλλον για να μπορούν να διατηρούν περισσότερη θερμότητα του σώματος;

Αυτά τα πανέμορφα και κοινωνικά πουλιά είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής εκεί στη Λαμία. Ζουν σε αποικίες των οποίων ο πληθυσμός μπορεί να ανέρχονται σε χιλιάδες. Στην περιοχή αυτή της Λαμίας θα δεις μερικά από αυτά.

Δείτε εδώ κι ένα παλιότερο άρθρο του MAG24 τα πανέμορφα Φλαμίνγκο που κατέγραψε με τη κάμερα του ο φωτογράφος Ηλίας Ακρίβος.

Πάρε μια γεύση από το βίντεο του καναλιού Haanity στο Youtube…

 

Απόδραση στα χωριά της Λαμίας
Η Λαμία διαθέτει τα πάντα από άποψη οργάνωσης για να σε φιλοξενήσεις για ένα σαββατοκύριακο. Αν θες κάτι πιο ήσυχο και κοντά στη φύση, θα σου προτείνουμε την πάντα αγαπημένη μας Παύλιανη. Ένα χωριό της Φθιώτιδας που σου προσφέρει δυνατές συγκινήσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Εκτός από το γεγονός ότι είναι σε κοντινή απόσταση από την Αττική και μπορείς να πας σε σύντομο χρόνο, είναι επίσης και ένας low budget προορισμός.  Μπορείς να κάνεις και ένα mini road trip στην περιοχή έχοντας ως βάση σου την Λαμία. Θα γνωρίσεις πολλά μέρη ταυτόχρονα.

Εκεί θα βρεις παραδοσιακά χωριά με όμορφα και περιποιημένα καταλύματα αλλά και ταβερνάκια για να απολαύσεις καλό κρασί και μεζεδάκια. Το σαββατοκύριακο θα περάσει πριν καν το καταλάβεις. Εκεί θα ζήσεις την απόλυτη αναζωογόνηση. Σύντομα θα επιστρέψεις και πάλι…

πηγή: exploringgreece.tv

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ