Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Rally Acropolis: Τι δήλωσαν οι 3 πρώτοι της δεύτερης μέρας στο MAG24

 

Μετά το τέλος της 2ης ημέρας του Ράλλυ Ακρόπολις, προηγείται ο Κάλε Ροβάνπερα.

Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην 3η (Λουτράκι) και την 4η (Άγιοι Θεόδωροι 2) ειδική του αγώνα και έχει αποκτήσει προβάδισμα 3.7 δευτερολέπτων έναντι του Εσθονού οδηγού της Hyundai, Οτ Τάνακ, ο οποίος ήταν ταχύτερος στην 2η (Άγιοι Θεόδωροι 1) και την 6η και τελευταία ειδική της ημέρας (Ελάτεια). Την πρώτη τριάδα της γενικής κατάταξης συμπληρώνει ο Γάλλος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota), ο οποίος, μετά την πρώτη ειδική, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στην 5η ειδική της ημέρας (Θήβα), με αποτέλεσμα να βρίσκεται 3.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ροβάνπερα.

Διαβάστε τι είπαν στο MAG24 και στον Σπύρο Καμνή οι τρεις πρωταγωνιστές της 2ης ημέρας και ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα (τα ηχητικά αποσπάσματα είναι στην αγγλική γλώσσα):

[magviber]

 

Kalle Rovanpera

“Αύριο θα ακολουθήσουμε τον ίδιο ρυθμό. Αλλάξαμε λίγο το set up για να βελτιώσουμε την ισορροπία του αυτοκινήτου και πιστεύουμε ότι αυτό θα μας βοηθήσει”.

 

 

OttTanak

“Αύριο πρέπει να πιέσουμε πολύ. Επίσης πρέπει να κάνουμε βελτιώσεις ώστε να αισθάνομαι το αυτοκίνητο καλύτερα. Όπως είδατε σήμερα τα TOYOTA ήταν πολύ γρήγορα και δεν ήταν εύκολο να τα πλησιάσουμε τους χρόνους τους. Πρέπει να μην χάσουμε την επαφή. Αυτή τη στιγμή οι μηχανικοί μελετούν τα δεδομένα έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο για να είναι ανταγωνιστικό αύριο και εμείς να έχουμε το feeling που θέλουμε”.

 

 

Sebastien Ogier

“Η στρατηγική μας για αύριο θα είναι να κρατήσουμε έναν καλό ρυθμό δεδομένου ότι δεν έχουμε χάσει την επαφή με τους πρωτοπόρους. Η αλήθεια όμως είναι ότι το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό και με δεδομένο ότι οι δύο συναθλητές μου που με ακολουθούν στο πρωτάθλημα (Evans και Neuville) σήμερα είχαν προβλήματα, θα είμαι πολύ προσεκτικός την αυριανή ημέρα για να μείνω μακριά από προβλήματα”.

 

 

 

Συνεντεύξεις / Φωτογραφίες: Σπύρος Καμνής

 

Οι πρώτοι έξι οδηγοί της γενικής κατάταξης του Ράλι Ακρόπολις μετά την 1η ημέρα:

1. Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota)   1 ώρα 01:57.1
2. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai)                  + 3.7
3. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota)             + 3.9
4. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai)             + 23.9
5. Αντριάν Φουρμό (Γαλλία/Ford)               + 54.2
6. Γκας Γκρίνσμιθ (Μ. Βρετανία/Ford)        + 1:23.3


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ