Αρχική Εκδηλώσεις ΣΗΜΕΡΑ: Διάλεξη του πανεπιστημιακού δασκάλου Στέφανου Τραχανά, στο Νεοκλασικό της Περιφέρειας

ΣΗΜΕΡΑ: Διάλεξη του πανεπιστημιακού δασκάλου Στέφανου Τραχανά, στο Νεοκλασικό της Περιφέρειας

Διάλεξη του Κβαντικού Μηχανικού Στέφανου Τραχανά…

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ο Πολιτιστικός, Επιστημονικός, Φιλοσοφικός Όμιλος «300» και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας, συνδιοργανώνουν διάλεξη του Πανεπιστημιακού Δάσκαλου και ιθύνοντα νου των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και του Διαδικτυακού Προγράμματος Mathesis, Κβαντικού Μηχανικού, Στέφανου Τραχανά.

Θέμα της διάλεξης «Ανορθολογισμός και ψευδοεπιστήμη σε ανήσυχους καιρούς: Όταν ο ύπνος της Λογικής γεννάει τέρατα».              

Η Διάλεξη θα λάβει χώρα στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία, το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 19:30.

Είσοδος ελεύθερη 

       

Ο Στέφανος Τραχανάς είναι Έλληνας Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός από την Κρήτη και συγγραφέας πανεπιστημιακών βιβλίων στο αντικείμενο της κβαντικής μηχανικής και των διαφορικών εξισώσεων. Είναι Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της εκδοτικής επιτροπής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, ενώ διετέλεσε Διευθυντής του οργανισμού από το 1984 έως το 2013. Το 2002 ανακηρύχθηκε σε Επίτιμος διδάκτωρ του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το Νοέμβριο του 2015 είναι Διευθυντής του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) για τη δημιουργία και δωρεάν διάθεση Διαδικτυακών μαθημάτων στο πρότυπο των Μαζικά ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα (ΜΑΔΜ) μέσω της πλατφόρμας Open edX.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.