Αρχική Βιβλίο Λαμία: Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Δημητριάδη

Λαμία: Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Δημητριάδη

Η Γιάννα Δημητριάδη παρουσιάζει στη Λαμία το βιβλίο της «Τα γέλια του θανάτου»…

 

Ο Δήμος Λαμιέων, το Σωματείο «Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης, 1940-1950» (Μ.Ι.Α.Ρ.), o Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων και τα ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Φθιώτιδας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Δημητριάδη των εκδόσεων Άπαρσις: «Τα γέλια του θανάτου» Από το ημερολόγιο του θανατοποινίτη του εμφυλίου Αντώνη Δημητριάδη, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00 στο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Λαμιέ στην οδό Φλέμινγκ & Ερυθρού Σταυρού.

Το βιβλίο παρουσιάζει ο Παναγιώτης Σωτήριου, ΜΔΕ Ιστορίας.

Αποσπάσματα του ημερολογίου διαβάζουν ο Κώστας Τσιαλαφούτας, Δάσκαλος, Αντιπρόεδρος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Γιώργος Αναγνώστου, Εκπαιδευτικός.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με ομιλία της Σοφίας Βακιρτζηδέλη, Αρχειονόμου – Προϊσταμένης ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Φθιώτιδας, με θέμα «Ημερολόγια: ένα ιδιωτικό αρχείο στην υπηρεσία της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας».

Συντονίζει η Χαρά Παρμενοπούλου, Αντιπρόεδρος Μ.Ι.Α.Ρ., 1940-1950.

Στην παρουσίαση θα παρευρίσκεται η συγγραφέας Γιάννα Δημητριάδη.

Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

[…Μεσούντος του Εμφυλίου Πολέμου, ο στρατιώτης Αντώνης Δημητριάδης καταδικάζεται τετράκις σε θάνατο για την άρνησή του να σηκώσει όπλο εναντίον των ανταρτών. Θα περάσει τα επόμενα οκτώ χρόνια της ζωής του στις φυλακές, περιμένοντας την εκτέλεσή του. Το χρονικό της πρώτης τετραετίας του εγκλεισμού του, όπως την κατέγραψε ο ίδιος σε παράνομο ημερολόγιο στις Φυλακές Αβέρωφ, παρουσιάζεται στο παρόν βιβλίο από την κόρη του, τη δημοσιογράφο Ιωάννα Δημητριάδη].

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.