Αρχική Στερεά Ελλάδα ΣΤΕΡΕΑ: Κορυφαία προϊόντα του τόπου μας στο Μόναχο, στη μεγάλη έκθεση τροφίμων...

ΣΤΕΡΕΑ: Κορυφαία προϊόντα του τόπου μας στο Μόναχο, στη μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών(ΦΩΤΟ)

H συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση Food & Life 2019

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη φορά με 11 επιχειρήσεις, στη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, η οποία ξεκίνησε τη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου στο  Μόναχο.

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν η μοναδική περιφέρεια που συμμετείχε στην ελληνική αποστολή. Γερμανοί πολίτες, αγοραστές αλλά και εκπρόσωποι τοπικών καταστημάτων τροφίμων του Μονάχου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά ελληνικά προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Στην έκθεση πήραν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά και gourmet προϊόντα, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα στις κατηγορίες προϊόντων ελαιολάδου & ελιάς, μελισσοκομικών, delicatessen, ποτών, οίνου, φυσικών καλλυντικών και είδη καλλωπισμού.

Στην έκθεση και στο πλευρό των επιχειρήσεων παρευρέθηκε ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλαδας.

Στο πλαίσιο της στήριξης των εταιριών που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου επιχειρηματικές επαφές μεταξύ των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών του κλάδου τροφίμων από Γερμανία & Ελλάδα με έδρα τη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε Μαγειρικό Show με τον chef Χρήστο Καραμάνο με προϊόντα των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχαν στην έκθεση.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, η Γενική Πρόξενος – ΣΠΑ του Μονάχου κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Μονάχου, δρ. Νικόλαος Μπελιάς Σύμβουλος ΟΕΥ ΄Α. Τη συνολική αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις παράλληλες εκδηλώσεις, οργάνωσε το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

«Η αγορά της Γερμανίας και ειδικότερα αυτή της Βαυαρίας και του Μονάχου, είναι στρατηγικός στόχος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την πώληση των προϊόντων μας. Η προσέγγιση στην συγκεκριμένη αγορά σχεδιάζουμε να είναι πολυμέτωπη. Το ενδιαφέρον των Γερμανών καταναλωτών για τα ελληνικά προϊόντα δημιουργεί την υποχρέωση της συνεπούς συμμετοχής μας στην έκθεση. Ευχαριστώ τα στελέχη του Ελληνικού Προξενείου και ιδιαιτέρως την Πρόξενο κ. Κωνσταντινοπούλου και τον Οικονομικό & Εμπορικό Ακόλουθο, κ. Μπελιά, για την βοήθεια που μας παρείχαν. Περισσότερο απ’ όλους όμως, ευχαριστώ τους 11 παραγωγούς μας, οι οποίοι εκπροσώπησαν με εξαιρετικό επαγγελματισμό την Στερεά Ελλάδα για άλλη μια φορά.», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.

Η Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο ξεναγήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συμμετείχε στην εκδήλωση μαγειρικής, όπου αναδείχθηκαν οι γεύσεις των προϊόντων των εκθετών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.