Αρχική Τοπικά 4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας: Σε εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας με “14+1 Ερωτήματα...

4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας: Σε εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας με “14+1 Ερωτήματα για το Δικαίωμα στην Υγεία “

 

Tην  Παρασκευή 20/11/2020, 18.00 – 20.00 το απόγευμα,  στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εγώ κι Εσύ Μαζί», έγινε η Διαδικτυακή Εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Για πρώτη φορά μέσα στην πανδημία του Covid-19 στην Ελλάδα, μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα συζήτησαν για το δικαίωμα στην υγεία και την υγειονομική κρίση με ειδικούς επιστήμονες σε θέματα υγείας και δικαιωμάτων.

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, μεγάλωσε φέτος και υποδέχτηκε 153 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο και τη Χάλκη και από το ακριτικό Τυχερό Έβρου μέχρι το Ρέθυμνο, άνοιξε την αγκαλιά του σε περισσότερους από 560 εκπαιδευτικούς και 8.250 μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από την Φθιώτιδα συμμετέχει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό, ζωντανά στο Facebook και στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τίτλος της εκδήλωσης:

“14+1 Ερωτήματα Μαθητών/ριών για το Δικαίωμα στην Υγεία “

Το 4ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας εκπροσωπήθηκε  στην εκδήλωση από τον μαθητή της ΣΤ Ανδρέα Καραγεώργο.  Πάνω από 300 ερωτήματα, υποβλήθηκαν  διαδικτυακά μέσα από φόρμες Google και τελικά επιλέχτηκαν 14+1 για να παρουσιαστούν ζωντανά στην εκδήλωση.

Το ερώτημα του Ανδρέα ήταν ανάμεσα σε αυτά που παρουσιάστηκαν και ήταν το παρακάτω:

Εάν κάποιο παιδί που κατοικεί σε δυσπρόσιτη περιοχή, για
παράδειγμα μία ορεινή περιοχή του Νομού Ευρυτανίας, έχει ένα επείγον πρόβλημα υγείας, πώς θα μεταφερθεί έγκαιρα στην αρμόδια υγειονομική υποδομή, ειδικά δεδομένων των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας; Έχουν αυτά τα παιδιά ισότιμη πρόσβαση στην υγεία, σε σχέση με παιδιά που κατοικούν σε αστικά κέντρα; 

 

Δείτε εδώ όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.