Αρχική Άρθρα Τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου Λαμίας υποδέχθηκαν έναν ξεχωριστό καλεσμένο! (Φωτογραφίες)

Τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου Λαμίας υποδέχθηκαν έναν ξεχωριστό καλεσμένο! (Φωτογραφίες)

 

Έναν υπέροχο καλεσμένο, τον Γουίνι, υποδέχθηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Λαμίας το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί στα νέα παιδιά συνείδηση σωστής συμπεριφοράς και αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων.

Τον Γουίνι συνόδευσαν στην “επίσκεψή” του στο 4ο Γυμνάσιο η Κτηνίατρος του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, Ελένη Κατσαρού και το μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Ντόρα Κομπιλάκου όπου γνώρισε και μια νέα φίλη, την πανέμορφη Ζούμπη, τη σκυλίτσα του Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου, Γιώργου Καραγιώργου.

Ο Γουίνι βρέθηκε τραυματισμένος στο δρόμο και κατέληξε στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Λαμιέων όπου το περίθαλψαν και μάλιστα πρόσφατα βρέθηκε οικογένεια να το υιοθετήσει. Η ιστορία του έδωσε αφορμή να γίνει συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση που έχουμε ως κοινωνία στα αδέσποτα ζώα όπου ακούστηκαν και τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της κοινωνίας μας.

Κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής αυτής δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για τα αδέσποτα ζώα, έγινε παρουσίαση του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Λαμιέων και του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας και των υπηρεσιών που προσφέρουν, ενώ τα παιδιά εξέφρασαν πολλές απορίες που οι καλεσμένοι τους απάντησαν πρόθυμα.

Οι τετράποδοι επισκέπτες, όπως ήταν φυσικό, έκλεψαν την παράσταση και την προσοχή των παιδιών ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Καραγιώργος, το μεγάλο κέρδος αυτής της δράσης ήταν πως τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία, σε συνεννόηση με το οικογενειακό τους περιβάλλον, να προβούν σε υιοθεσία ζώων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.