Αρχική MAG24 TV Λαμία: “Στα άκρα” ο Δήμος για τις κακοτεχνίες απο εργολάβους στους δρόμους...

Λαμία: “Στα άκρα” ο Δήμος για τις κακοτεχνίες απο εργολάβους στους δρόμους της πόλης

 

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δήμος Λαμιέων, με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΔΑ και της εργολήπτριας εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου για την πόλη της Λαμίας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, αναγκάστηκαν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

“Η σύνδεση των δημοτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι μια αδήριτη ανάγκη την οποία στηρίζουμε και μάλιστα σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους όρθιες μετά την πανδημία και μετά τη κρίση.  Όμως θα πρέπει να σκεφτούμε και τη λειτουργία της πόλης και το σεβασμό απέναντι στους δημότες”, επεσήμανε ο κ. Καραΐσκος κατά την έξοδό του από τα Δικαστήρια το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουλίου.

Την υπόθεση εκ μέρους του Δήμου ανέλαβε ο δικηγόρος Νίκος Τσακτάνης, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και παλιός αυτοδιοικητικός, ο οποίος τόνισε πως το γεγονός ότι αυτές οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας δεν απαιτείται να λάβουν άδεια για τις εργασίες του δεν μπορεί να σημαίνει αυθαίρετες παρεμβάσεις και έλλειψη προγραμματισμού.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάσης Μακρυγιάννης, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να δηλώσει τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου και να καταστήσει σαφές πως δεν είναι δυνατό να ταλαιπωρούνται κατ αυτό τον τρόπο οι πολίτες.

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο:

 

Τι ζητάει ο Δήμος Λαμιέων με τα ασφαλιστικά μέτρα:

(α) να παρέχουν  ενημέρωση στο Δήμο, στα όργανα του  και τις υπηρεσίες του, ως προς το χρόνο και το σημείο έναρξης των εργασιών,

(β) Στις εγκάρσιες τομές στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια,  καθώς και στα φρεάτια, να τοποθετείται σήμανση, η οποία αφενός να ενημερώνει τους πολίτες για το είδος των εργασιών που εκτελούνται και τον φορέα εκτέλεσης, αφετέρου δε, να προειδοποιεί τους διερχομένους για την ύπαρξη των τομών του οδοστρώματος και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και επίσης να υπάρχει καθημερινή συμπλήρωση των τομών, μέχρι την οριστική τους αποκατάσταση,

(γ) Μετά την δημιουργία των τομών και φρεατίων επί των οδοστρωμάτων, να μην καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η αποκατάσταση τους με ασφαλτοτάπητα και να διαρκεί αυτή, όσο το δυνατό συντομότερα ο δε χρόνος διάρκειας της τομής, να επισημαίνεται με σήμανση,

(δ) Μετά την ολοκλήρωση του έργου επί των τομών και φρεατίων,   να γίνεται πλήρης και ασφαλής αποκατάσταση με ασφαλτοτάπητα των τομών των οδοστρωμάτων, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και να γίνεται η κατάλληλη διαβροχή του αμμοχάλικου και η σωστή συμπύκνωσή του, προκειμένου η ασφαλτική στρώση να σφραγίσει στο επίπεδο του οδοστρώματος και το επίπεδο της ασφαλτικής στρώσης της τομής να μην βρίσκεται ψηλότερα από την στάθμη του οδοστρώματος και να μη δημιουργούνται συνεχείς προεξοχές («σαμαράκια»).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.