Αρχική Εικαστικά Σε Μουσείο της Ιταλίας έργο του Λαμιώτη Γιώργου Μέριανου!

Σε Μουσείο της Ιταλίας έργο του Λαμιώτη Γιώργου Μέριανου!

Το International Watercolor Museum είναι το πρώτο παγκοσμίως εξειδικευμένο Μουσείο που αφορά στις σύγχρονες προσεγγίσεις του ζωγραφικού είδους της ακουαρέλας. Βρίσκεται στην πόλη Fabriano της Ιταλίας, μία πόλη με παράδοση στην παραγωγή χειροποίητου χαρτιού από τον 13ο κιόλας αιώνα μ.Χ.

 

Η συλλογή του μουσείου αποτελείται από έργα σύγχρονων καλλιτεχνών και αυθεντιών του χώρου της ακουαρέλας απ’ όλο τον κόσμο που έχουν συμμετάσχει σε πολιτιστικά γεγονότα στην πόλη Fabriano από το 2006. Πλέον η συλλογή και η μόνιμη  έκθεση του μουσείου θα περιλαμβάνει και ένα έργο του Λαμιώτη εικαστικού Γεώργιου Μέριανου. Το έργο του επιλέχθηκε μαζί με άλλα 99 καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο μέσω του διαγωνισμού Horizon2020. Ο διαγωνισμός εκτυλίχθηκε με απόλυτη διαφάνεια και ανωνυμία σε δύο κυρίως φάσεις. Στην πρώτη επιλέχθηκαν τα 300 καλύτερα έργα με βάση την κρίση εξιδεικευμένης πενταμελούς επιτροπής του μουσείου και στην δεύτερη τα 100 καλύτερα παγκοσμίως με σκοπό την μόνιμη έκθεσή τους στο μουσείο.

Το έργο του Λαμιώτη εικαστικού Γιώργου Μέριανου είναι ζωγραφισμένο με χώμα, αραβικό κόμμι και χρώματα ακουαρέλας σε χαρτί. Μπορείτε να απολαύσετε το έργο Ηοrizon2020 στην παρακάτω πλατφόρμα του μουσείου:

https://tinyurl.com/yyejjj2e/fia_zoomartist.php?keyric=81352f97eaa4088b3f9a63d6fcc10607

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη με τον εικαστικό Γιώργο Μέριανο: “Κάθε καλλιτεχνικό έργο έχει και πολιτική διάσταση”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.