Αρχική Εκδηλώσεις Τα παιδιά περπατούν στην πόλη και γνωρίζουν για την Λαμία στην Κατοχή...

Τα παιδιά περπατούν στην πόλη και γνωρίζουν για την Λαμία στην Κατοχή (Φωτογραφίες)

 

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας, σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το αρχειακό υλικό και την επαφή τους με την τοπική ιστορία μέσα από αυτό.

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Περπατώ στην πόλη μου: η Λαμία στην Κατοχή» ξεκίνησε από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Λαμιέων για τον εορτασμό του Ευαγγελιστού Λουκά της Λαμίας και την επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης.

Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά, μέσα από εποπτικό υλικό και διαδραστικό παιχνίδι, πώς η Λαμία βίωσε την Ιταλική και Γερμανική κατοχή, από την αρχή του πολέμου έως την απελευθέρωση της πόλης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας με την ελεύθερη συμμετοχή σχολείων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η δράση πραγματοποιείται από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. Για πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ: 2231027087 και mail@gak.fth.sch.gr. Υπεύθυνη προγράμματος: κ. Βακιρτζηδέλη Σοφία, Βιβλιοθηκονόμος ΜΑ-Προϊσταμένη Τμήματος ΓΑΚ Φθιώτιδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.