Αρχική MAG24 TV Εγκληματική αμέλεια καταγγέλουν οι πλημμυροπαθείς στο Κόμμα (Βίντεο – Φωτογραφίες)

Εγκληματική αμέλεια καταγγέλουν οι πλημμυροπαθείς στο Κόμμα (Βίντεο – Φωτογραφίες)

 

Διαβάστε το κείμενο της καταγγελίας των κατοίκων και δείτε όσα μας είπαν στο βίντεο:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ, της κατασκευάστριας εταιρείας του Ε65, πραγματοποίησαν οι πλημμυροπαθείς του Κόμματος το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουνίου για να καταγγείλουν, όπως αναφέρουν την εγκληματική αμέλεια και προχειρότητα στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας και να υποχρεώσουν τους αιρετούς αλλά και κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

Η ανακοίνωση των κατοίκων:

Έξι μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα της 12 Δεκέμβρη 2021 καταφέραμε με τεράστιο αγώνα να αποδείξουμε ότι αυτή η καταστροφή δεν ήταν αποτέλεσμα ενός ακραίου φυσικού φαινομένου αλλά ανθρώπινος παράγοντας συνετέλεσε και αυτός δεν είναι ο άγνωστος χ έχει ονοματεπώνυμο είναι η εγκληματική αμέλεια και προχειρότητα στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας.

Καταφέραμε κάποιοι από τους θεσμούς όπως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμίας, οι βουλευτές Φθιώτιδας κ. ά. να ασχοληθούν με το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας και να παραδεχτούν το δίκιο μας.

Οι κατασκευαστές όμως, που μόνοι τους, σε συνεργασία με τον Ανεξάρτητο Μηχανικό, εκπονούν και εγκρίνουν μελέτες, εκτελούν και επιβλέπουν την κατασκευή έργων, με το δικαίωμα που τους παρέχουν οι συμβάσεις παραχώρησης, μέχρι σήμερα τηρούν σιγή ιχθύος.

Όχι μόνο δεν παραδέχονται τα τεράστια λάθη που έχουν γίνει, αλλά συνεχίζουν απτόητοι την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Λαμίας στο 6ο χλμ της Ε65.

Τι άλλο εκτός από εγκληματική προχειρότητα μπορεί να χαρακτηρίσει ένα έργο διεθνούς εμβέλειας όταν υψώνει φράγματα και εμποδίζει το νερό να φτάσει στον φυσικό αποδέκτη που είναι η θάλασσα, όταν μετατρέπει ένα μεγάλο κομμάτι της πλούσιας και οικολογικής σημασίας κοιλάδας του Σπερχειού σε τεχνητή λίμνη, όταν πνίγει σπίτια και επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το τι έγινε τότε αλλά το τι θα γίνεται κάθε φορά που θα βρέχει λίγο περισσότερο. Ο κίνδυνος κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Με τι ψυχική δύναμη να ξαναχτίσουμε τα νοικοκυριά μας και τις επιχειρήσεις μας όταν περιμένουμε κάθε φορά που βρέχει την επόμενη καταστροφή; Οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών όφειλαν τουλάχιστον να δείξουν ότι νοιάστηκαν για το πρόβλημα που εκείνοι δημιούργησαν αντι γι αυτό μας αγνοούν επιδεικτικά.

Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την ζωή μας πίσω. Θα πάψουμε να είμαστε αόρατοι. Έχουμε δίκιο και θα αποδείξουμε ότι σε αυτή τη χώρα λειτουργεί ακόμα η δικαιοσύνη και ο πολίτης προστατεύεται από την πολιτεία ακόμα και όταν αυτοί που απειλούν την ζωή του και την ασφάλεια του στέκονται στα υψηλότερα οικονομικά στρώματα. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία η ζωή, η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων πρέπει να στέκεται πάνω από κάθε οικονομικό συμφέρον.

Αν δεν γίνει ανακατασκευή του κόμβου στο 6ο χλμ. της Ε65 πάνω σε πυλώνες για να απορρέει το νερό προς την θάλασσα πριν το Φθινόπωρο και τις βροχές που θα φέρει σε συνδυασμό με άλλα μεγαλύτερα και περισσότερα αντιπλημμυρικά τεχνικά κάτω από τον κύριο άξονα και τον παράδρομο του ίδιου δρόμου που να συνδέονται με τα αντιπλημμυρικά της σιδηροδρομικής γραμμής, το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα θα θρηνούμε νεκρούς και όχι μόνο στο Κόμμα αλλά και στα υπόλοιπα χωριά του κάμπου. Ξεκινάμε λοιπόν αυτή την Παρασκευή την πρώτη δυναμική μας κινητοποίηση από το εργοτάξιο του κατασκευαστή, θα ακολουθήσουν και άλλες. Δεν θα αφήσουμε να παραδοθεί στην κυκλοφορία η εγκληματική κατασκευή του κόμβου. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.