Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Οι κάτοικοι από το Κόμμα κινδυνεύουν και φέτος να πνιγούν! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Λαμίας έχουν προγραμματίσει οι κάτοικοι του χωριού Κόμμα και απευθύνουν πρόσκληση για συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν  αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

 

 

Εννιάμισι μήνες πέρασαν από την πλημμύρα του περασμένου Δεκέμβρη.

Κανείς δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει καινούργιο κακό. Ο χειμώνας ξανάρχεται. Ο κίνδυνος να πνιγούμε στη λάσπη ξανά αλλά και να χαθούν ακόμα και άνθρωποι κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρόλες τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Σπερχειού.

Οι κατασκευαστές των έργων και οι επιβλέπουσες δημόσιες υπηρεσίες αρνούνται την αποδεδειγμένη υπαιτιότητα των μεγάλων έργων ΕΡΓΟΣΕ και Ε65 και τα έργα που εξαγγέλλουν ή ξεκίνησαν να φτιάχνουν είναι μόνο αποστραγγιστικά για να προστατευτούν τα έργα και όχι οι γύρω περιοχές.

Ο Δήμος Λαμιέων δεν έφερε καν το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Η δικαιοσύνη όπου έχουμε προσφύγει ελπίζουμε ότι θα κάνει σωστά την δουλειά της όμως αργεί και ο χρόνος περνάει αμείλικτα.

Το μόνο όπλο που έχουμε είναι η φωνή μας!

Όλοι μαζί όσοι πνίγηκαν τότε και όσοι θα πνιγούν στις πλημμύρες που έρχονται!

Όλα τα χωριά της Λαμίας , το Κόμμα που πνίγηκε χθες και τα υπόλοιπα που θα πνιγούν αύριο στην τεχνητή λίμνη που φτιάξανε στην κοιλάδα του Σπερχειού!

Όλοι οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Λαμίας ενωμένοι για το συμφέρον του τόπου μας!

Ας υψώσουμε την κραυγή αγωνίας για το μέλλον του τόπου μας!

Όλοι στη συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου την Παρασκευή 23-09

στις 12 το μεσημέρι!

Θα ακολουθήσει πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας και επίσκεψη στην Περιφέρεια

 

Για περισσότερες πληροφορίες βρείτε τη σελίδα τους στο facebook: Πλημμυροπαθείς Νότιας Λαμίας Από Ε65 – Εργοσε / Komma Sos

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ