Αρχική Ελλάδα Άδεια Κουφοντίνα: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στον Άρειο Πάγο

Άδεια Κουφοντίνα: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στον Άρειο Πάγο

Η θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, αλλά και του Δημ. Κουφοντίνα γνωστοποιήθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο του ανώτατου δικαστηρίου, το οποίο συζήτησε κεκλεισμένων των θυρών την απόρριψη της χορήγησης άδειας στον καταδικασθέντα για συμμετοζή στη 17Ν.

Στην εισήγησή της, η οποία αναγνώστηκε στο συμβούλιο από άλλο εισαγγελικό λειτουργό, η Ξένη Δημητρίου υποστήριξε πως το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου πρέπει να αναιρεθεί, με το σκεπτικό ότι οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Μάλιστα, επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες πολυισοβίτες μπορούν να λάβουν τακτική άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα. Εάν η αναίρεση γίνει δεκτή τότε θα ανοίξει ο δρόμος για επανεξέταση του αιτήματος Κουφοντίνα για χορήγηση τακτικής άδειας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου και παραμένει στην εντατική, μετά την απόρριψη της αίτησής του για να πάρει την 7η άδεια από τις φυλακές. Σύμφωνα με το βούλευμα, δεν συντρέχουν ούτε οι τυπικές ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για να λάβει τακτική άδεια. Στη συνέχεια, η Ξένη Δημητρίου ζήτησε την περασμένη εβδομάδα το βούλευμα και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα, προχωρώντας στην άσκηση αναίρεσης.

 

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.